Reklamacja butów

• Autor wątku Autor wątku VVigor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

VVigor

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam. W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź sklepu odnośnie złożonej przeze mnie reklamacji (na gwarancję nie mogłem wysłać bo obejmowała tylko 12 miesięcy u producenta). Buty Lowa renegade po 14 miesiącach użytkowania zaczęły się rozklejać, ale tylko w jednym bucie. Problem był dość spory, ponieważ zaczął rozklejać się czubek nosa oraz lewa strona lewego buta na długości prawie 5,5 cm (!). Wszystko pojawiło się po jednej wyprawie w góry podczas której przeszedłem prawie 100km. W załączeniu przesyłam opinie rzeczoznawcy. Najciekawsze jest to, że jestem do bólu pedantyczny jeśli chodzi o traktowanie butów. Po każdym wyjeździe były porządnie myte i konserwowane zgodnie z wytycznymi producenta, nawet używałem markowych (tj firmy Lowa) preparatów. W drugim bucie nic się nie dzieje. Czy jest sens odwoływać się od opini rzeczoznawcy samemu, a jeśli tak to jakimi argumentami? A może lepiej od razu udać się do RPK?
Pozdrawiam.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
VVigor napisał:
Czy jest sens odwoływać się od opini rzeczoznawcy samemu, a jeśli tak to jakimi argumentami? A może lepiej od razu udać się do RPK?
Możesz argumentami również napisanymi przez rzeczoznawcę,koszt to ok kilkadziesiąt złotych ( parę lat temu tak mi powiedział miejski rzecznik konsumentów że to ok 30zł i podał namiary na takowych).

Czyli sugerujesz, że powinienem poszukać rzeczoznawcy, który zajmuje się (no właśnie, czym dokładnie?) i dać mu kilka złotych za napisanie odwołania?

VVigor napisał:
Czyli sugerujesz, że powinienem poszukać rzeczoznawcy, który zajmuje się (no właśnie, czym dokładnie?) i dać mu kilka złotych za napisanie odwołania?
Odwołanie piszesz sam (jeżeli uważasz że odpowiedź na Twoja reklamację była oparta na nieprawdziwych przesłankach i się z nią nie zgadzasz)i ,aby jak najskuteczniej podważyć opinię rzeczoznawcy który na zlecenie sklepu ją napisał ,możesz zlecić też napisanie płatnej opinii u rzeczoznawcy ,która może okazać się dla Ciebie korzystna.Podanie pomoże napisać i doradzić w tej sprawie miejski rzecznik konsumentów -jeśli masz takie możliwości.

Ostatnia edycja:
Powrót