Reklamacja częsci samochodowej - koszt montażu i demontażu

• Autor wątku Autor wątku bullseye
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bullseye

Użytkownik
Odpowiedzi
37
Hej, jakis czas temu kupilem tylne łożyska do swojego samochodu, ktore warsztat mi zamontował, po miesiacu obydwa padły więc je zdemontował.

Zgłosiłem to z tytułu rękojmi, mily pan wysłał mi po 10 dniach formularz reklamacyjny InterCars (nie IC był sprzedawcą) w ktorym z racji że liczylem na szybkie zalatwienie sprawy wpisałem że część wymieniłem sam. Sprzedajacy kazał wysłać częsci na moj koszt.
Po 14 dniach i probach kontatu, dopiero spór na allegro ruszył sprzedającego ktory od razu zwrócił mi pieniądze za części, i przez kolejne 10dni robił problemy ze zwrotem za wysyłkę. Wszelkie próby wyegzekwowania kasy za ponowny montaż i demontaż były nie skuteczne i dzisiaj allegro powiedziało że moje roszczenie (całe 300zł) jest nie zasadne bo w formularzu zaznaczyłem że demontowałem sam - owszem, ale nowe ponownie musiałem kolejny raz zamontować.

Moje pytanie brzmi, czy jest sens wystawiać rachunek na usługę, czy raczej nie mam racji i nikt za ponowny montaż nie ma obowiązku zwrócić mi pieniędzy?

Powrót