reklamacja kostki brukowej

• Autor wątku Autor wątku kris 115
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kris 115

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, pod koniec maja zamówiłem w firmie brukarskiej usługę na ułożenie bruku w kolorze grafitowym przed domem ok 60 m2, firma w okolicy znana,zawarliśmy umowę ustna bez jakiej kolwiek wpłaty,prosiliśmy wykonawcę o bardzo dobrej jakości bruk,wszystko było dobrze do momentu ułożenia pierwszych 3 m2 z 60m2,bruk ma na całości uszkodzoną wierzchnią warstwę,odbarwione zagłębienia na powierzchni i oprócz tego mocno porysowana, praktycznie 80pr. powierzchni,taka już była na paletach, interweniowałem u wykonawcy już wtedy kiedy było ułożone tylko 3m2 że ma tego nie układać bo nie odbiorę i nie zapłacę mu za taką jakość bruku.Wykonawca zignorował to zapewniając mnie ze po deszczu po zasypaniem piaskiem to wszystko zejdzie,bruk wygląda tak jak by leżał z 8 lat i nie wiadomo co ba na nim się działo,zapewnił mnie ze jeśli nie zejdzie w ramach gwarancji wymieni na nowa,wykonawca układając dalej ten bruk wiedział już ze będzie na to reklamacja,w miedzy czasie wyszło ze spady są zle zrobione i stoi woda,tworzą się kałuże, na dzień dzisiejszy nie odzywa się na mejle reklamacyjne i co najlepsze w tym przysłał mi fakturę do zapłaty listem poleconym, nie odpowiadając w ogóle na mejle reklamacyjne i ustne. co z tym mam zrobić, płacić? proszę o podpowiedz co mam z tym dalej zrobić.Dziękuję i pozdrawiam.

kris 115 napisał:
interweniowałem u wykonawcy już wtedy kiedy było ułożone tylko 3m2 że ma tego nie układać bo nie odbiorę i nie zapłacę mu za taką jakość bruku
Jest jakiś dowód, świadek na tę interwencję?

żona, teściowa, teść, i pracownicy ,ale wiadomo ze nie potwierdzą, zdjęcia mam zrobione w trakcie układania bruku jak wyglądał, jak wyglądał przed zasypaniem piaskiem i po zasypaniu piaskiem

Powrót