Reklamacja laptopa !??

• Autor wątku Autor wątku echu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

echu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam zakupiłem wczoraj nowego laptopa wraz z przedłużeniem gwarancji o rok okazało się iż nie ładuje mi bateria,byłem dziś w sklepie po czym usłyszałem że nie mogę zrobić wymiany sprzętu ponieważ zarejestrowalem już Windowsa który był w pakiecie z sprzętem oraz że nie mogę bo dodatkowe ubezpieczenie które zakupiłem jest tylko na ten dany model . Jakie kroki mogę zrobić w tej sprawie zaznaczając że nie chce dawać sprzętu zakupionego wczoraj do serwisu...jakie prawo jest za mną a jakie przeciw ? Bardzo licze na pomoc ! Z góry dziękuje i Pozdrawiam

echu napisał:
tej sprawie zaznaczając że nie chce dawać sprzętu zakupionego wczoraj do serwisu...

Nie masz wyjścia...w zasadzie są trzy wyjścia (jeśli sklep Cię spławia):

a) odpuszczasz temat - zostajesz ze złomem;

b) reklamujesz z tytułu gwarancji
lub
c) reklamujesz z tytułu rękojmi.

Żaden sklep nie wymieni Ci sprzętu od ręki. Sprawa systemu operacyjnego to po prostu kit. Ale też sklep nie ma obowiązku dokonywania zamiany od ręki.

Zakup w sklepie stacjonarnym? Przez internet?

nei wiem jaki to sklep ale w sklepie x-kom nie ma takich problemów o jakich piszesz, bez problemu wyminiają mimo ubezpieczenia i windowsa, wiem bo sam to przerabiałem. tak wiedz w zadnym sklepie nie jest to problem wystarczy zmiana umowy z ubezpieczycielem - przez posrednika sklep

Powrót