Reklamacja Macbook Pro

• Autor wątku Autor wątku Muq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Muq

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam serdecznie.

Oddałem około miesiąc temu sprzęt do naprawy w serwisie pogwarancyjnym.

Przyczyny oddania: niedziałająca poprawnie karta graficzna i podświetlenie ekranu.

Komputer został naprawiony, dostałem 3-miesięczną gwarancję. Z powodu braku czasu komputer odebrałem chwilę szybciej z rąk serwisu. Oddali mi go osobno z zaślepką, którą sam miałem sobie włożyć do komputera (co wymaga jego rozebrania, o czym wiedzieli serwisanci). Nikt mnie nie poinformował, że gwarancja zostaje od razu przerwana jeżeli otworzę komputer.
Naprawione części na płycie głównej zostały oplombowane abym nie miał możliwości ingerencji.

Zaślepkę założyłem tego samego dnia kiedy odebrałem komputer. Przed jej założeniem zauważyłem, że podświetlenie nie działa do końca odpowiednio. Wysłałem do serwisu zdjęcie z Macbookiem z nałożoną zaślepką i problemem z podświetleniem.

Miesiąc później w komputerze przestał wyświetlać się obraz i podświetlenie ekranu przestało działać. Oddałem komputer do serwisu na gwarancję. Teraz twierdzą, że pojawił się nowy problem na płycie głównej, że gwarancja przepada ze względu na ingerencję i mam płacić.

Co mogę*zrobić w takiej sytuacji. Czy mam jakiekolwiek szansy bronić swoich racji? Wolałbym już szczerze by oddali mi pieniądze niż naprawiali kolejną rzecz.

Dziękuję bardzo za wszelkie rady! :)

Muq napisał:
Miesiąc później w komputerze przestał wyświetlać się obraz i podświetlenie ekranu przestało działać. Oddałem komputer do serwisu na gwarancję. Teraz twierdzą, że pojawił się nowy problem na płycie głównej, że gwarancja przepada ze względu na ingerencję i mam płacić.

Co mogę*zrobić w takiej sytuacji. Czy mam jakiekolwiek szansy bronić swoich racji? Wolałbym już szczerze by oddali mi pieniądze niż naprawiali kolejną rzecz.

Dziękuję bardzo za wszelkie rady! :)

plomby zerwane ?
serwis to serwis , nie on oddaje pieniądze..

outmc napisał:
plomby zerwane ?
serwis to serwis , nie on oddaje pieniądze..
Oczywiście, że nie były zerwane. Odkąd wstawiłem zaślepkę nie otwierałem ani razu więcej, po mięsiącu padł.

arturoooo napisał:
Za co mają konkretnie Ci oddać pieniadze?
Chodzi o to, że po naprawie, która miała miejsce miesiąc temu znowu padło, coś co dotyczy tego samego podzespołu (ekran). Chciałbym więc od nich pieniądze z powrotem i iść z tym do innego serwisu.

Ostatnia edycja:
z serwisu pieniędzy nie dostaniesz .

co do plomb jesteś w stanie jakoś to udowodnić że nie były zerwane ?

Tak. Oczywiście plomby zostały nienaruszone. W ogóle nie ruszałem płyty głównej, która była naprawiana.

Witam.
Niestety gwarancji Apple już nie mam.

Plomby znajdują się na płycie głównej. Komputer mogę dziś odebrać z serwisu i wykonać zdjęcia plomb.

Powrót