Reklamacja morele, brak paragonu.

• Autor wątku Autor wątku SFG
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SFG

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam.

Mam utworzone zgłoszenie reklamacji w popularnym sklepie internetowym morele.net.
Odebrałem towar z outletu (obudowa komputerowa) osobiście w punkcie lokalnym ponad miesiąc temu (i od tego czasu ciągnie się zwrot). Ze względu na brak samochodu zdecydowałem się nie otwierać paczki na miejscu, bo warunki pogodowe były fatalne, a nie chciałem uszkodzić sprzętu. Po powrocie i próbie montażu przykra niespodzianka - nie było wymaganych akcesoriów, uszkodzenia niezgodne z opisem.
Reklamacja rozpoczęta przez internet następnego dnia, pomijam już 2 tygodnie oczekiwania na odpowiedź, bo to jest żenada, jestem aktualnie w punkcie "odesłania wymaganego oryginału paragonu" jak to ujął miły Pan z działu reklamacji. Ten niestety przez przypadek odesłałem razem ze sprzętem, więc wątpię, żeby do mnie wrócił. Mimo, że poinformowałem o tym fakcie, napierają. Wykonałem dodatkowo zdjęcie paragonu, bo wewnętrznie czułem, że będą problemy, ale jak się okazuje nie wystarcza. :mad:

Istnieje możliwość, że odrzucą reklamację ze względu na brak paragonu ? Czy zdjęcie nie jest wystarczającym dowodem zakupu ?

Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.

Paragon nie jest żądną podstawą reklamacji. Możesz równie dobrze wysłać im e-mail z potwierdzeniem zamówienia czy inną informację, która od nich dostałeś, która potwierdza wszystkie niezbędne okoliczności (termin, produkt, cenę, dane sprzedawcy).

Powrót