Reklamacja okularów

• Autor wątku Autor wątku inquaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

inquaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
mam pytanie, nie wiem czy ktoś może mi pomóc..

... zakupiłam okulary jakiś czas temu. Po paru dniach użytkowania zauważyłam wadę na jednej z soczewek. Złożyłam reklamację, dopiero po miesiacu okulary były do odebrania. Wszystko było z nimi ok. Wczoraj byłam wyregulować oprawki bo były za luźne.
Dopiero dziś zauważyłam, że jedno ze szkieł "wyskoczyło" poczęści z oprawki i dodadkowo oby dwa szła są w tym samym miejscu lekko porysowane. Nie wiem czy ma to zwiazek z regulacją. Rzadko noszę te okulary.

Nie wiem czy mogę je reklamować ponownie w celu wymiany czy naprawy. Czy mogę żądać zwrotu pieniedzy skoro drugi raz jest z nimi coś nie tak? (pomijając porysowanie bo pewnie cięzko byłoby udowodnić czy zostały przez nich porysowane)

Możesz żądać zwrotu pieniędzy ale sklep nie ma obowiązku Ci ich zwrócić. Proponuję iść i poinformować o wadach tych oprawek (czyli je po prostu wymienić) i zażądać tego co Cię najbardziej usatysfakcjonuje. :smile:

Pozdrawiam,
Damik24

W sumie chciałabym zamnąć temat, ale jak znów będę czekać miesiąc czasu na naprawę ... to kiepsko. Jutro pójde i spróbuje porozawiać... chciłam poprostu dowiedzieć się co najlepiej zrobić ponieważ wydałam ponad 1000 zł na te okulary..

Jesteś pewna, że chcesz zwrotu pieniędzy?

Sama nie wiem, pojdę porozmawiać napier..

witam po 1 roku i 8 miesiącach użytkowania moich okularów udałam się do mojego zakładu optycznego w sprawie reklamacji ( dot. to odprysków na oprawie okularówej) relkamacja zostala uwzgedniona i dostalam nowe okulary wraz z nowymi soczewkami o tych samych parametrach i w tym samym kolorze jednak po miesiącu użykowania rama zaczeła znowu obłazić udałam sie do zakładu optycznego reklamacja znowu zostala uznana natomias z taka roznica ze oprawki w tym kolorze ktora ja nosze juz nie produkuja jest ona w 2 innych kolorach do wyboru ktore mi nie odpowiadaja czy moge rządac całkowitego zwrotu gotówki ktore wydałam za okulary 2 lata temu i czy zaklad optyczny jest zobowiazany oddac mi cala kwote ktora zapłacilam z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawaiam:wow:

Powrót