Reklamacja play

• Autor wątku Autor wątku miwrrr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

miwrrr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, posiadam w firmie Play abonament i w ramach abonamentu posiadam laptop. Laptop ten został nabyty w styczniu tego roku i od tamtego czasu był używany bardzo rzadko (2x miesiąc), miesiąc temu przy próbie włączenia laptopa, zaczął na nim mrygać ekran wskazując na uszkodzoną matryce, zawiozłem laptop do salonu i państwo kazali czekac na decyzje. Kilka dni później zostałem zasypany telefonami i proszony o wykonywanie dziwnych zdjęć opakowania fabrycznego z kazdej strony laptopa ponieważ "firma nie widziała go w systemie?"

Minął miesiąc a z salonu nie było żadnej decyzji, telefon tak samo głuchy, pojechałem osobiście się spytać i okazało się że za kilka dni będzie dokumentacja z decyzją reklamacji ale miły pan poinformował mnie że jest to uszkodzenie mechaniczne, i firma wyśle do mnie kosztorys naprawy sprzętu.

Czy salon nie ma 14 dni na odpowiedź a w przeciwnym razie jeśli nie zdąży reklamacja zostaje uznana?

Uważam że salon chce mnie naciąć, ponieważ
- dzwonili z dziwnymi pytaniami o dodatkowe dane i zdjecia opakowania chociaz wypelnilem caly formularz na miejscu
- nie możliwe żeby to było uszkodzenie mechaniczne ponieważ z laptopa nikt nie korzystał w czas kiedy coś mogło by się z nim stać
- brak kontaktu o przebiegu reklamacji / nie odbieranie telefonów

Czy w takiej sytuacji mogę coś zrobić?

Dziekuje za porady pozdrawiam

Jakie pismo wypelniles/dostales w momencie gdy przywiozles laptopa?

Witam ponownie, przepraszam za długi okres bez odpowiedzi ale myślałem że już wszystko się zaraz rozwiąże, jednak dalej mnie kłamano.

@regipl
"Oddanie urządzenia do naprawy - rodzaj zgłoszenia - Gwarancja.

Dnia 09.11 udałem się do salonu żeby to wszystko wyjaśnić, i tam dostałem taką odpowiedź na piśmie, która została wysłana jako zgłoszenie do Play:

Klient 54 dni temu oddał laptop do naprawy. POS w terminie wysłał laptop do autoryzowanego serwusy. Przez długi czas czekaliśmy na odpowiedź, jednak serwis się nie odzywał. Ostatnia wiadomość w sprawie gwarancji była wysłana przez jednego z konsultantów 27.10 w szczegółach zgłoszenia CRM. Otrzymaliśmy wiadomość, że trzeba samodzielnie skontaktować się z serwisem, ponieważ naprawa nie została uznana na warunkach gwarancji z powodu uszkodzenia mechanicznego (odpłatna). Kosztorys został wysłanby na maila jednego z pracowników zamiast na maila klienta (który od dawna nie miał informacji co się dzieje ze sprzeętem, oraz nie miał pojęcia o kosztorysie naprawy). Ponadto klient przez niespełna dwa miesiące spłaca sprzęt, który z nie jego winy leży w serwisie bez informacji w temacie naprawy. Proszę o pilny kontakt z Panem w celu wyjaśnienia sprawy i ewentualną rekompensatę z tego tytułu.

Po wysłaniu tego zgłoszenia zapewniono mnie że decyzja serwisowa zostanie do mnie nie zwłocznie wysłana, jak i zgłoszenie które jest wyżej cytowane też będzie szybko rozpatrzone.

Laptop oddany został 15.09.2023, Zgłoszenie o braku jakiejkolwiek informacji zostało wysłane 09.11.23, no a dzisiaj mamy 01.12.2023 i nadal nie wiem nic o uszkodzeniu mechanicznym ani o kosztach.

Przeglądałem warunki gwarancji HP i nie ma tam żadnych terminów które ta firma podaje jako czas realizacji itp

Co mogę zrobić w takiej sytuacji?

Ostatnia edycja:
Powrót