M
miwrrr
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, posiadam w firmie Play abonament i w ramach abonamentu posiadam laptop. Laptop ten został nabyty w styczniu tego roku i od tamtego czasu był używany bardzo rzadko (2x miesiąc), miesiąc temu przy próbie włączenia laptopa, zaczął na nim mrygać ekran wskazując na uszkodzoną matryce, zawiozłem laptop do salonu i państwo kazali czekac na decyzje. Kilka dni później zostałem zasypany telefonami i proszony o wykonywanie dziwnych zdjęć opakowania fabrycznego z kazdej strony laptopa ponieważ "firma nie widziała go w systemie?"
Minął miesiąc a z salonu nie było żadnej decyzji, telefon tak samo głuchy, pojechałem osobiście się spytać i okazało się że za kilka dni będzie dokumentacja z decyzją reklamacji ale miły pan poinformował mnie że jest to uszkodzenie mechaniczne, i firma wyśle do mnie kosztorys naprawy sprzętu.
Czy salon nie ma 14 dni na odpowiedź a w przeciwnym razie jeśli nie zdąży reklamacja zostaje uznana?
Uważam że salon chce mnie naciąć, ponieważ
- dzwonili z dziwnymi pytaniami o dodatkowe dane i zdjecia opakowania chociaz wypelnilem caly formularz na miejscu
- nie możliwe żeby to było uszkodzenie mechaniczne ponieważ z laptopa nikt nie korzystał w czas kiedy coś mogło by się z nim stać
- brak kontaktu o przebiegu reklamacji / nie odbieranie telefonów
Czy w takiej sytuacji mogę coś zrobić?
Dziekuje za porady pozdrawiam
Minął miesiąc a z salonu nie było żadnej decyzji, telefon tak samo głuchy, pojechałem osobiście się spytać i okazało się że za kilka dni będzie dokumentacja z decyzją reklamacji ale miły pan poinformował mnie że jest to uszkodzenie mechaniczne, i firma wyśle do mnie kosztorys naprawy sprzętu.
Czy salon nie ma 14 dni na odpowiedź a w przeciwnym razie jeśli nie zdąży reklamacja zostaje uznana?
Uważam że salon chce mnie naciąć, ponieważ
- dzwonili z dziwnymi pytaniami o dodatkowe dane i zdjecia opakowania chociaz wypelnilem caly formularz na miejscu
- nie możliwe żeby to było uszkodzenie mechaniczne ponieważ z laptopa nikt nie korzystał w czas kiedy coś mogło by się z nim stać
- brak kontaktu o przebiegu reklamacji / nie odbieranie telefonów
Czy w takiej sytuacji mogę coś zrobić?
Dziekuje za porady pozdrawiam