Reklamacja Poczta Polska

• Autor wątku Autor wątku majla122
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

majla122

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
19 grudnia złożyłam reklamację - paczka, która wysłałam miała dotrzeć do odbiorcy w ciągu 1 dnia roboczego, a dotarła po 6 dniach od nadania.
Miałam z tego tytułu problemy, poza tym zapłaciłam za priorytetową przesyłkę, a szła dłużej niż zwykła, ekonomiczna.
Zareklamowałam i od tamtej pory cisza. Wiem, że poczta zastrzega sobie na rozpatrzenie 30 dni, ale te 30 również minęło.
Co mogę w tej sytuacji zrobić ? Wiem, że nie dostanę nie wiadomo jakiego odszkodowania, ale chodzi o sam fakt,są nierzetelni, nie po to dopłacałam za usługę 24h, żeby później adresat musiał czekać prawie tydzień na paczkę.

Najprościej będzie jak bardzo ale to bardzo dokladnie zapoznasz sie z regulaminem uslugi.

Ale ja tę usługę doskonale znam. Reklamowałam już kiedyś ten rodzaj przesyłki właśnie z tego samego powodu i reklamacja została uznana za zasadną.
Regulamin również znam. Oferują doręczenie w ciągu 1 dnia roboczego pod warunkiem nadania przesyłki do g. 15.

Poza tym to i tak chyba nie zmienia faktu, że powinni na moją reklamację odpowiedzieć...

Powrót