Reklamacja przedłużenie czasu rozpatrzenia

• Autor wątku Autor wątku jozwiak201
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jozwiak201

Użytkownik
Odpowiedzi
109
Witam, mam do was pytanie mianowicie oddałem do Auchanu na reklamację Mp4 (bateria krótko trzyma) w dniu 03-03-2017r. termin 14 dni mija 17.03.2017r.
Dzisiaj tj. 16.03.2017r otrzymałem za potwierdzeniem odbioru list że wysłali do serwisu producenta i otrzymam decyzję do dnia 31.03.2017r.

Towar zakupiony na paragon.
Moje roszczenia: Zwrot należności (69 zł)

I moje pytania:
1) Czy sklep może przedłużyć termin rozpatrzenia reklamacji czy sklep ma tylko 14 dni i ani dnia więcej czyli 03.03 - 17.03.2017r.

Z góry dzięki za pomoc.

Zażądałeś zwrotu należności, a tym samym odstąpiłeś od umowy. W tym przypadku bieg 14-dniowego terminu nie rozpoczyna się.

To ile sklep ma dni.? I czy mogą sobie przedłużyć termin rozpatrzenia.?

jozwiak201 napisał:
otrzymałem za potwierdzeniem odbioru list że wysłali do serwisu producenta i otrzymam decyzję do dnia 31.03.2017r.
brzmi rozsądnie. Czekaj

Witam, producent uznał że sprzęt jest sprawny chociaż że bateria trzyma nie całe półtorej godziny i sklep reklamacji nie uznał. Oddałem w ten sam dzień co odebrałem sprzęt na ponowną reklamacją z powodu że nie zgadzam się z decyzją gdyż bateria trzyma za krótko tylko półtorej godziny.
Otrzymałem ponownie odpowiedź ze sklepu że decyzja odmowna gdyż serwis uznał sprzęt za sprawny.

Co mogę zrobić.? Bateria trzyma tylko półtorej godziny to ile piosenek posłucham kilka i co dalej.? Kilka razy dziennie trzeba ładować.

Zdobądź korzystną opinię rzeczoznawcy i reklamuj sprzęt raz jeszcze.

Powrót