T
Trochi
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 22
Dzień dobry,
W dniu 13.02.2017 popsuł mi się telefon( samoistnie włączał i wyłączał się) i tego samego dnia oddałam go na gwarancję z tytułu rękojmi do sklepu. Od sklepu dostałam dokument potwierdzający wraz z klauzulą załączoną na dole.
20.02.2017 dostałam następującą odpowiedź ze sklepu:
No i od 20.02.2017 naprawiają mój telefon, więc 28.02.2017 wystosowałam takiego maila do sklepu po kontakcie z Rzecznikiem Praw Konsumenta, lecz dalej cisza.
Co mogę dalej z tym problemem zrobić ?
W dniu 13.02.2017 popsuł mi się telefon( samoistnie włączał i wyłączał się) i tego samego dnia oddałam go na gwarancję z tytułu rękojmi do sklepu. Od sklepu dostałam dokument potwierdzający wraz z klauzulą załączoną na dole.
20.02.2017 dostałam następującą odpowiedź ze sklepu:
W odpowiedzi na Pani zgłoszenie z dnia 13 lutego 2017r. spółka x-kom uprzejmie informuje, iż
uznaje Pani reklamacje tytułem rękojmi konsumenckiej za zasadną, tym samym zobowiązuje się
doprowadzić urządzenie do stanu zgodnego z umową poprzez skuteczną niezwłoczną naprawę.
No i od 20.02.2017 naprawiają mój telefon, więc 28.02.2017 wystosowałam takiego maila do sklepu po kontakcie z Rzecznikiem Praw Konsumenta, lecz dalej cisza.
Witam serdecznie,
W dniu 13.02.2017 oddałam telefon Galaxy Note 4 na reklamacje z tytułu rękojmi. Dnia 20.02.2017 otrzymałam maila iż rękojmia jest zasadna i telefon został skierowany do autoryzowanego serwisu samsunga. Od 2 tygodni nie mogę korzystać z mojego urządzenia i jest to dla mnie bardzo uciążliwe, a sklep zobowiązał się do niezwłocznej naprawy telefonu.
Po kontakcie z Powiatowym Rzecznikiem Praw Konsumenta wnoszę o naprawę urządzenia do dnia 03.03.2017, w wypadku jeśli nie odzyskam mojego urządzenia, będę wnioskowała o rozwiązanie umowy kupna-sprzedaży z Państwem. Mam jednak nadzieję, że uda nam się rozwiązać ten problem.
Co mogę dalej z tym problemem zrobić ?
Załączniki
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.