Reklamacja sprzętu - pismo

• Autor wątku Autor wątku Pastel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pastel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam problem z reklamacją sprzętu, a w zasadzie z jej uwzględnieniem, ale może po kolei.
Zakupiłem niedawno monitor CRT, który jest objęty 3 letnią gwarancją door to door. Po krótkim okresie użytkowania pojawiła sie pionowa linia na matrycy, zmieniająca swój kształt w zależności od jasności obrazu, więc wysłałem sprzęt wraz z gwarancją do firmowego serwisu Samsunga.
Po kilku dniach odesłali mi monitor stwierdzając, że jest on sprawny, parametry produktu nie odbiegają od normy. :x
Po telefonicznej konsultacji z serwisem dowiedziałem sie, że nie ma sensu ponownie wysyłać do nich sprzętu, bo stwierdza to samo i mogą to uznać za bezpodstawne przekazanie towaru do serwisu co wiąże się z opłata za sprawdzenie i transport.
Wygląda na to, że jedynym wyjściem jest napisać pismo z reklamacją bezpośrednio do samsunga.(taką informację otrzymałem na infolinii)

Więc zwracam się do was z prośbą o wzór, radę jak takie pismo powinno wyglądać, aby odniosło zamierzony cel :?:

Z góry dzięki z pomoc

Pozdrawiam

WITAJ, W PISMIE MUSISZ OPISAC CALA SYTUACJE I NAPISZ JAKIEGO ROZWIAZANIA OCZEKUJESZ NP NAPRAWA, WYMIANA, ZWROT KOSZTÓW. PISMO WRAZ Z MONITOREM WYSLIJ PACZKA Z POKWITOWANIEM ODBIORU EZPOSREDNIO DO SAMSUNGA, ZAZNACZ ROWNIEZ CO CI POWIEDZIELI NA INFOLINI O NIESKUTECZNEJ NAPRAWIE.

[cytat="gwiazdeczka104"]PISMO WRAZ Z MONITOREM WYSLIJ PACZKA Z POKWITOWANIEM ODBIORU EZPOSREDNIO DO SAMSUNGA, ZAZNACZ ROWNIEZ CO CI POWIEDZIELI NA INFOLINI O NIESKUTECZNEJ NAPRAWIE.[/cytat]
Ja bym na razie zaczekał z wysyłką monitora.
A na infolinii nie mówiono o nieskutecznej naprawie, tylko o tym, że monitor trzyma normy, więc zdaniem serwisu nie ma czego naprawiać - jest różnica.

I wyłącz Caps Lock, bo dostaniesz ostrzeżenie!!!!

[cytat="Pastel"]...
Zakupiłem niedawno monitor CRT,który jest objęty 3 letnią gwarancją door to door. Po krótkim okresie użytkowania pojawiła sie pionowa linia na matrycy, ...[/cytat]
Monitor CRT nie posiada matrycy tylko kineskop, a matycę posiada monitor LCD, zgadzam się z wypowiedzią Kaziutka :) z monitorami typu LCD tak bywa.

Powrót