D
dzina1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Dobry wieczór. mam problem z aktualizacją systemu na smartfonie samsunga. telefon użytkuję od pół roku, kupiony w t-mobile, nowiutki, sprawny. do tej pory działał nienagannie, bateria trzymała 4 dni (nie gram w gry, dzwonię, smsy, trochę internetu)- wszystko było super do czasu ściągnięcia aktualizacji systemu nougat (andriod 7). od tego czasu (ok. 2 tyg) sprawa telefonu spędza mi sen z powiek. przed ściągnięciem aktualizacji czytałam, ze nowy system min. poprawia wydajność baterii. u mnie jest odwrotnie- jak ładowałam co 4 dni, teraz co 1.5, 2 dni. dla mnie jest to bardzo uciążliwe, zaczęłam do pracy nosić ładowarkę i ciągle sprawdzać, czy już muszę ładować. oddałam telefon do serwisu (autoryzowanego samsunga) z prośbą o przywrócenie poprzedniego systemu, bo ciągłe ładowanie baterii mnie irytuje i usłyszałam, ze nie cofną aktualizacji, bo im nie wolno. dzwoniłam do samsung Polska, potwierdzają, że nie ma możliwości powrotu do poprzedniego systemu. od Pani w serwisie usłyszałam, ze trzeba się będzie przyzwyczaić do częstego ładowania... i ze klienci zgłaszają problemy dotyczące działania tego systemu,min właśnie wydajności baterii, a serwis ma zakaz przywracania systemu sprzed aktualizacji. czy jako osoba decyzyjna w sprawie telefonu, w końcu za niego płacę, mogę gdzieś reklamować niezgodnosć systemu nougat z opisem? nastawiłam się na poprawę komfortu użytkowania telefonu, tymczasem system zżerający baterię zżera też moje nerwy... czy jest w tym przypadku zasadna reklamacja składana w t-mobile lub w samsung Polska? dlaczego jako właścicielka telefonu nie mogę decydować o anulowaniu niekomfortowego dla mnie systemu i przywróceniu czegoś, z czego byłam zadowolona? czy samsung Polska ma prawo decydować za mnie?pozdrawiam