D
dzoolson
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam. 3 tygodnie temu kupiłam telefon w salonie Play. Jak się okazało telefon był od początku niesprawny, nie działał aparat, z czym od razu udałam się do tego samego salonu. Od sprzedawcy dowiedziałam się, że to nie ich wina i już nic innego się nie da zrobić tylko wysłać telefon na reklamację. Po 2 tygodniach dostałam informację o możliwości odbioru telefonu, niestety mimo adnotacji z serwisu, iż problem został rozwiązany, aparat w dalszym ciągu nie działał. Mało tego, poradzili mi usunięcie wszystkich plików cache, mimo, iż telefon był wysłany do reklamacji od razu fabrycznie nowy i nic na niego ściągane nie było. W tym momencie chciałabym zadać pytanie, mianowicie, czy jest jakiś przepis odnośnie praw konsumenta nakazujący wymianę przez salon telefonu na nowy, gdyż jest to wada fabryczna a nie taka, która ujawniła się w toku użytkowania? Dodam, iż pani kierowniczka z salonu Play w dość niemiły sposób obwieściła mi, że ich to nie obchodzi, powinien się tym zająć producent telefonu i mogą co najwyżej wysłać telefon do tego samego serwisu co poprzednio.