Reklamacja telefonu ze względu na odchodzący lakier z obudowy

• Autor wątku Autor wątku mrrzr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mrrzr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Dzień dobry,

Żona od pięciu miesięcy ma nowy telefon (Samsung Galaxy S5) i wszystko świetnie, ale ze srebrnej ramki dookoła schodzi lakier i wygląda to źle. Proszę popatrzeć na zdjęcie. Ponieważ to dość popularny telefon to znalazłem wśród znajomych kilka sztuk i wszystkie wyglądają w zasadzie podobnie. Wygląda więc na wadę modelu.

Pytanie brzmi więc, czy można to skutecznie reklamować? Mam prawo chyba oczekiwać, że telefon za +/- 1300 zł będzie przez dwa lata wyglądał w miarę dobrze i nie koniecznie trzeba go nosić w jakimś silikonowym kondonie, bo się lakier złuszczy...

PS. Telefon kupiony był na firmę o ile to coś zmienia.
pozdrawiam,

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja:
Pytanie brzmi więc, czy można to skutecznie reklamować?
Moim zdaniem co najwyżej, jako wadę nieistotną, wobec czego można zażądać obniżenia ceny bądź naprawy.

naprawa z tego co się dowiedziałem to i tak sporo bo to wymiana połowy telefonu :)

Pozostaje kwestia czy sprzedawca uzna wadę.

Rozmawiałem dziś ze sprzedawcą i powiedział, że oczywiście przyjmie, ale oni (jako sklep) i tak sami tego by nie naprawiali i nie decydowali, tylko odesłali by go dalej do serwisu Samsunga. Zaznaczyłem, że naprawa chałupniczą metodą młotka i przecinaka mnie nie interesuje, bo zamiast lepiej będzie pewnie gorzej (kwestia odklejenia wyświetlacza od obudowy).

Więc, żeby nie generować kosztów to sam się udam do w/w serwisu (szczególnie, że mam go po drodze do pracy)...

Jeśli zawieziesz sam to pamiętaj, że sprzedawca nie będzie Ci nic winny.

Niby tak, ale sprzedawca sam tego nie naprawi, a nie sądzę, żeby sam chciał nagle dać żonie nowy aparat. Mam wrażenie, że w Samsung Polska jest większa szansa na sukces :)

Powrót