Reklamacja towaru allegro

• Autor wątku Autor wątku ksniady
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

ksniady

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Zakupiłem na licytacji na allegro przedmiot używany, nie określony jako nie sprawny. Jest to klawiatura apple. Po odebraniu paczki okazało się że nie działa w niej wiele przycisków. Sprawdziłem czy przyczyną*nie jest software, ale wada musi być mechaniczna.

Skontaktowałem się ze sprzedawcą (nie przedsiębiorcą) ten jednak nie chciał mówić o żadnym odsyłaniu przedmiotu, tłumacząc, że opis w jasny sposób mówił że jeżeli sprzęt jest wadliwy to on się*nie będzie tym przejmował.

Klawiaturę*wylicytowałem za 147,50 zł.
Z góry dziękuję*za pomoc.

Jakie i czy w ogóle działania mogę*teraz podjąć w celu odzyskania pieniędzy? Naprawienia klawiatury?

Wstawiam treść*opisu.

Witam!
Na dzisiejszej aukcji mam do zaoferowania oryginalną klawiaturę Apple Bluetooth A1255.
Klawiaturę używałem do mojego iMac'a którego sprzedałem niecały rok temu przesiadając się na Macbook'a. Od tego czasu klawiatura leży nieużywana. Do końca sprawowała się nienagannie, po włączeniu załącza się zielona dioda, jednak nie mam jak sprawdzić dokładnie jej działania w związku z czym nie przyjmuję zwrotów, negatywów, reklamacji czy innych zażaleń bo coś jest "nie tak".
Jeżeli takie warunki Ci nie odpowiadają proszę nie licytuj i daj innym wygrać aukcję

Klawiatura wizualnie w stanie wyśmienitym

Zachęcam do licytacji.

*Na sprzedaż wyłącznie klawiatura widoczna na zdjęciach, mysz zostawiam sobie.

Powrót