Reklamacja towaru w sklepie internetowym

• Autor wątku Autor wątku delacer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

delacer

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam jest to mój pierwszy post więc bardzo proszę o wyrozumiałość.

Potrzebuje pomocy w sprawie zakupionego towaru w znanym sklepie internetowym.

A więc tak, kupiłem w sklepie internetowym morele.net Ekran projekcyjny Taga Harmony i co zdziwiło mnie bardzo, ekran był w cenie 67 zł a przesyłka była droższa 75 zł. Postanowiłem go kupić i zamówić. Wszystko było dobrze zamówienie zostało przyjęte i zrealizowane przez sklep. Po dwóch dniach przyszedł towar ku mojemu zdziwieniu jak zobaczyłem kuriera z paczką wiedziałem że coś jest nie tak. Paczka była bardzo mała i lekka a ekran był 2 metrowy zamówiony. Po otwarciu paczki i przyjęciu przez kuriera, w środku okazał się towar niezgodny z zamówionym, a było w nim FOLIA DO FAKSÓW no więc zadzwoniłem do sklepu i powiedziałem jak sytuacja stoi kobieta się bardzo zdziwiła że dostałem folie do faksów zamiast ekran i powiedziała, żebym zareklamował go jako błędny towar.Po rozmowie z nią ,wyszło że towar został wysłany z magazynu, żeby szybciej dotarł do mnie zanim dojdzie do sklepu i z niego go wyślą do mnie. Teraz jak zareklamowałem towar po długim oczekiwaniu od sklepu za odpowiedzią, dostałem taką informację :

Szanowny Kliencie,
uprzejmie informujemy, że w celu dokonania zwrotu środków pieniężnych, została wystawiona faktura korygująca. Prosimy pobrać załączony do zgłoszenia plik w formacie .pdf (widoczny w Informacji o danym zgłoszeniu po zalogowaniu się na stronie internetowej sklepu) i po wydrukowaniu podpisać umieszczając datę odbioru.
Tak opisany dokument wraz z podanym przez Państwa numerem rachunku bankowego, na który ma być dokonany zwrot środków pieniężnych, prosimy niezwłocznie przesłać pocztą na adres w linku z dopiskiem na kopercie "KOPIA KOREKTY" lub w formie elektronicznej (skan) jako załącznik do wiadomości przez opcję ZAPYTAJ w Informacji o danym zgłoszeniu po zalogowaniu się na stronie internetowej sklepu.
Akceptowalna forma potwierdzenia otrzymania faktury korygującej to również sama informacja wysłana przez opcję ZAPYTAJ do zgłoszenia sformułowana wg. poniższego wzoru:
"Potwierdzam odbiór faktury korygującej o numerze FSK-1/1/2014/KSOS (numer faktury korygującej) - Jan Kowalski (imię i nazwisko osoby potwierdzającej odbiór faktury korygującej)"

Ja się nie zgadzałem na zwrot pieniędzy tylko o wysłanie zakupionego towaru i powiedziałem że nie przyjmuję korekty tylko proszę o wysłanie zakupionego towaru.

Oczywiście sklep jak zauważył po mojej reklamacji, towar w tej cenie u siebie na stronie zaraz go zlikwidował, żeby nie było śladu. Ja wcześniej zrobiłem zdjęcie strony i zachowałem na wszelki wypadek, i teraz zastanawiam się co sklep mi odpowie że się nie zgodziłem na zwrot pieniędzy czy jest jakaś szansa że dostane ekran czy to będzie walka bez końca z wiatrakami, ewidentnie sklep się pomylił bardzo bym prosił o jakąś rade pomoc w tej sprawie.
Pozdrawiam.

Moim nie prawniczym zdaniem sklep może sie powołać na blad oferty i raczej nie uda ci sie kupić ekranu w takiej cenie

Powrót