Reklamacja ulotek

• Autor wątku Autor wątku Anilek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anilek

Stały bywalec
Odpowiedzi
619
witam. Zamówiłam przez internet projekt + druk ulotek
zaakceptowałam projekt ale zaraz w tym samym dniu zorientowałam się, że jest błąd w adresie www. Napisałam o tym błędzie. Dostałam informacje, ze projekt został poprawiony i przekazany do druku.
po paru minutach otrzymałam info, że jednak pospieszyli się z informacją że projekt został poprawiony i że ulotki już są w druku :(
Nie zgadzam się aby wysłano mi ulotki z błędem.a sprzedawca upiera się, że mi tego nie poprawią.
Co robić?

nie ma możliwości żadnej reklamacji? skoro potwierdzili , że poprawili ten projekt?

Pomylili się, widocznie drukarnia czyni starania, by po akceptacji klienta, ten otrzymał towar w jak najkrótszym czasie. Spóźniłaś się, nie widzę podstaw do reklamacji. Było zlecenie, nikt nie musi czekać, tylko do roboty.

Co innego, gdyby zaakceptowany projekt różnił się z wydrukowanym.

Witam,
a co z taką sytuacją można zrobić: zamówione 10 tys. ulotek, projekt bez błędów (są e-maile jako dowód) a ulotki przychodzą z błędem? Drukarnia robi nowe na własny koszt, ale opóźnienie jest 1,5 tygodniowe - a przyznam szczerze, że dla nowej firmy taki czas jest bardzo stratny. :(

Istotne jest pytanie, które zadał @nomnes w #8.

Uściślij, czy przedstawiony Ci do akceptacji projekt był z błędnym @, bo taki błędny im podałaś, czy oni go zmienili?

Tak jak napisałam - projekt był prawidłowy, drukarnia go zmieniła po akceptacji nie wiedzieć czemu!

Art. 355. kc [Należyta staranność] § 1. Dłużnik obowiązany jest do staranności ogólnie wymaganej w stosunkach danego rodzaju (należyta staranność).
§ 2. Należytą staranność dłużnika w zakresie prowadzonej przez niego działalności gospodarczej określa się przy uwzględnieniu zawodowego charakteru tej działalności.

Czyli wina jest po stronie drukarni, która nie zachowała należytej staranności przy wykonywaniu dzieła. Uważam, że powinni wykonać druk ponownie na ich koszt.

Powrót