Reklamacja usługi po 5 latach

• Autor wątku Autor wątku namor77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

namor77

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
W 2004 roku zakładałem w pewnej firmie system alarmowy i ppoż.
Po montażu zakład odbierała straż pożarna pod kontem, rozmieszczenia gaśnić, czujników ppoż., całość sprawdzał również ubezpieczyciel zakładu - ocena ryzyka. Wszystko było OK.
W tym roku owa firma zmieniła ubezpieczyciela.
Firma Al....... - ubezpieczyciel stwierdził że w 1 pomieszczeniu czujniki dymu są za nisko umieszczone, i w nieodpowiednich miejscach.
Firma zadzwoniła do mnie i zleciła rozmieszczenie czujników w odpowiednich miejscach. Oczywiście usługę wykonałem w wyznaczonym terminie.
Wystawiłem FV za towar i usługę.
Owa zaś firma odesłała mi tę FV z oświadczeniem, że wykonane prace powinny zostać wykonane w trybie reklamacji, i że reklamacja dotyczyła niewłaściwego rozmieszczenia czujek przez moją firmę.
Faktem jednak jest że nie otrzymałem nigdy od tej firmy żadnego pisma reklamacyjnego.
Moją winą jest też że nie poprosiłem o to zlecenie na piśmie, Gdyż jak do tej pory wszystkie Fv zostawały przyjmowane zgodnie z wykonanymi pracami.
Moje pytanie jest czy można te sytuację uznać za reklamację, mimo iż oficjalnego pisma o rozpatrzenie reklamacji nie otrzymałem. Jak również usługa wykonywana była ponad 5 lat temu??? Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
Roman

Ostatnia edycja:
To żadna reklamacja ani nic podobnego. Kieruj sprawę do sądu.

Może nie od razu do sądu.
Chciałem załatwić sprawę polubownie.
Tzn nie mam zamiaru rezygnować z mojego wynagrodzenia bo to kwota niebagatelna tj. ok 2500,00zł.
Ale chciałem odpisać najpierw im na ich oświadczenie że prace uznają jako reklamacyjne.
Chciałem się jednak upewnić że się nie mylę.
Pozdrawiam
Roman

Powrót