S
sekacz19
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
Witajcie,mam problem z warsztatem samochodowym. Około 2 tygodnie temu oddałem pojazd do naprawy z racji uszkodzonych przewodów hamulcowych. Zleciłem warsztatowi naprawę i ją wykonali. Teraz jeżdżę na poprawki bo albo coś uszkodzili albo cieknie z przewodów płyn,to robią za darmo. Wczoraj zdejmując przednie koła by sprawdzić stan zawieszenia zobaczyłem co oni narobili z przewodami a mianowicie przewody elastyczne zamontowali nie od tego pojazdu,są za długie. Są pozawijane i w każdej chwili mogą zostać uszkodzone przez pracujące koło. Gdy dziś pojechałem to pan mechanik powiedział że nie mogli dostać przewodów do mojego fiata i zamontowali inne ale wszystko pasuje(sprawdzałem dostępność i są dostępne wszędzie od ręki). Chciałem wyegzekwować bezpłatną wymianę tych elementów,ale pan fachowiec powiedział że mi je wymieni ale muszę zapłacić. Konsultowałem się z diagnostą samochodowym i rzeczoznawcą i powiedzieli że montaż przewodów jest karygodny i zagraża mojemu bezpieczeństwu. Teraz pytanie jak mam zmusić panów do poprawy tych przewodów lub ich wymiany gdyż upierają się na ponownej zapłacie za wykonaną niewłaściwie usługę