Reklamacja usługi wykonanej przez warsztat

• Autor wątku Autor wątku sekacz19
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sekacz19

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witajcie,mam problem z warsztatem samochodowym. Około 2 tygodnie temu oddałem pojazd do naprawy z racji uszkodzonych przewodów hamulcowych. Zleciłem warsztatowi naprawę i ją wykonali. Teraz jeżdżę na poprawki bo albo coś uszkodzili albo cieknie z przewodów płyn,to robią za darmo. Wczoraj zdejmując przednie koła by sprawdzić stan zawieszenia zobaczyłem co oni narobili z przewodami a mianowicie przewody elastyczne zamontowali nie od tego pojazdu,są za długie. Są pozawijane i w każdej chwili mogą zostać uszkodzone przez pracujące koło. Gdy dziś pojechałem to pan mechanik powiedział że nie mogli dostać przewodów do mojego fiata i zamontowali inne ale wszystko pasuje(sprawdzałem dostępność i są dostępne wszędzie od ręki). Chciałem wyegzekwować bezpłatną wymianę tych elementów,ale pan fachowiec powiedział że mi je wymieni ale muszę zapłacić. Konsultowałem się z diagnostą samochodowym i rzeczoznawcą i powiedzieli że montaż przewodów jest karygodny i zagraża mojemu bezpieczeństwu. Teraz pytanie jak mam zmusić panów do poprawy tych przewodów lub ich wymiany gdyż upierają się na ponownej zapłacie za wykonaną niewłaściwie usługę

Niestety jeśli się upierają to wyczerpałeś drogę polubowną i pozostaje droga rzeczoznawca -> sąd.

Tylko koszty sądowe przewyższają wartość samochodu

Powrót