Reklamacja w firmie Kruk S A

• Autor wątku Autor wątku paczek@
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paczek@

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Mam pytanie na początku maja komornik działający na wniosek firmy kruk zajoł mi wynagrodzenie. Po telefonie do komornika dowiedziałem się ze chodzi o zadłużenie w TP SA które kupiła prokura i zleciła firmie kruk windykację.
Zadzwoniłem do kruka i ustaliłem o co chodzi okazało sie ze TP SA ma bałagan w swoich dokumentach, ponieważ naliczali mi fv przez 6 miesięcy po rozwiązaniu umowy które nastąpiło z przyczyn technicznych tp (brak możliwości przeniesienia nr) po rozwiązaniu umowy zdałem liveboxa (za którego tp też sobie wystawiła fv na 300 złotych jak sie dowiedziałem w firmie kruk).
Po otrzymaniu informacji poszukałem wszystkich dokumentów zrobiłem kopię i wysłałem do kruka ( wniosek o przeniesienie nr, rozwiązanie umowy, oraz potwierdzenie zdania sprzętu, wszystko z pieczątkami tp sa)
Otrzymałem informację z firmy Kruk iż przyjmują reklamację i w ciągu 21 dni otrzymam odpowiedz, mineło już 28 dni a ja nie mam żadnej odpowiedzi a w rozmowie telefonicznej dowiedziałem się ze przedłużają reklamację o kolejne 60 dni.
Czy firma kruk ma prawo przedłużać reklamację czy nie powinna ona zostać uznana po upływie 21 dni

Powrót