reklamacja w Orange

• Autor wątku Autor wątku osowa11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

osowa11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam , mam taki problem. Zakupoiłam w zeszłym roku telefon Sony na fakture (działalność goapodarcza), panek dotykowy przestał reagować na dotyk.:mad:
Telefon oddany do reklamacji dnia 04-07-2015 do dzis nie ma od nich żadnego kontaktu czy naprawiaja czy nie. Co w takim wypadku robić ?
Z góry dzieki za pomoc.:brawo:

Dowiedzieć się u źródła co się dzieje z telefonem...? :o

Niestety nie mam szklanej kuli aby wiedzieć na jakim etapie jest sprawa.

arturoooo napisał:
Dowiedzieć się u źródła co się dzieje z telefonem...? :o

Niestety nie mam szklanej kuli aby wiedzieć na jakim etapie jest sprawa.

po 3 tygodniach sprawa wyglada tak samo jak w dniu reklamacji, nik sie nie kontaktował czy naprawa podlega gwarancji, co maja zamiar zrobić z telefonem.

Rozumiem, że ciężko Ci się odezwać samemu do serwisu ... czy o co chodzi...? Bo przyznam, że nie rozumiem...

... ja mam zadzwonić za Ciebie i się o to spytać czy co...?

Jezeli kupuje tel w orange i oddaje do reklamacji w orange to oni powinni mi udzielic informacji ,a nie firma Sony .Jeżeli masz odpowiadac w taki sposób jak to robisz ironizując ,to może daj sobie spokoj .Poniewaz ja potrzebuję pomocy a nie dobijania mnie

Jaka jest podstawa takiego twierdzenia?
Jeśli oddałaś z tytułu gwarancji, to pytaj o jego losy u gwaranta.

osowa11 napisał:
Jezeli kupuje tel w orange i oddaje do reklamacji w orange to oni powinni mi udzielic informacji

No to udaj się do Orange i zapytaj jak sprawa stoi. Zresztą...wszystko zapewne masz opisane na druku reklamacyjnym / ogólnych warunkach gwarancji.

W większości przypadków sprzęt SONY oddaje się do APS.

wittka napisał:
Jaka jest podstawa takiego twierdzenia?
Jeśli oddałaś z tytułu gwarancji, to pytaj o jego losy u gwaranta.

Teraz doczytałem, że o Orange wspomniał w tytule posta. Kompletnie to przeoczyłem.

Ostatnia edycja:
Mi obiecywali max 2 tygodnie a zeszło z miesiąc i też nikt się ze mną nie kontaktował, na razie nie panikuj

Bo w ogóle oni mają własne serwisy? Czy robi to inna firma? Jeśli inna to może po prostu się opóźniają

robi to firma zewnętrzna, telefon mogą przetrzymywać z wielu powodów:
1. nie ma części
2. ktoś o nim zapomniał
3. reklamujący zażądał np wyceny czegoś i po ewentualnym kontakcie realizacji dodatkowej naprawy pozagwarancyjnej (bo zbity wyświetlacz raczej do gwarancji sie nie kwalifikuje) i np z powodu niemożności dodzwonienia się sprzet jest przetrzymywany

ale można tylko gdybać, mi np play podało nazwę serwisu i mogłem zadzwonić i zapytać się o stan co się dzieje podając numer reklamacji.

Dzwoniłeś do punktu w którym oddawałeś telefon?

sosen napisał:
Dzwoniłeś do punktu w którym oddawałeś telefon?

Czytałeś w ogóle cały wątek? Przecież pisał:

osowa11 napisał:
po 3 tygodniach sprawa wyglada tak samo jak w dniu reklamacji, nik sie nie kontaktował czy naprawa podlega gwarancji, co maja zamiar zrobić z telefonem.

Sam też jak widać nie dzwonił.

ale po co jeszcze czegoś się dowie i co wtedy...

Powrót