reklamacja z tytułu gwarancji instalacji lpg

• Autor wątku Autor wątku Karolina007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Karolina007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,
mam taki mały problem i potrzebuje wsparcia od strony prawne.
A więc w 2011 roku kupiłam nowy samochód w salonie fiata wraz z fabrycznie zamontowaną już w salonie instalacja lpg. Juz w 2 miesiące po uzytkowaniu zaczęły się problemy z gazem. Ciągle się rozregulowywał, cięgle jakies nieszczelności, falowanie obrotów itp,średnio co 1,5 - 2 miesiące byłam w warsztacie, po wymianie przewodów, membrany, parownika i tak cały czas aż do dziś. Problem nie znika a gwarancja się kończy. Napisałam list do producenta, to oni zaoferowali mi tylko darmowy przegląd. Sytuacja ciagle się powtarza, a tylko patrzec jak gwarancja się skończy a ja będę musiała za wszystkie wizyty płacic z własnej kieszeni.

słabo się znam na prawie, ale salon fiata udzielając mi gwaracji, deklaruje się iż instalacja ta przez cały okres będzie działać bez zarzutu, a ewentualne uchybienia będą naprawiane. Jak narazie to nie sa naprawy tylko zwykłe partactwo. Moje nerwy sa już na granicy wytrzymałości, a panowie z serwisu bardzo starannie staraja się mnie olewać za każdym razem.

Byłabym wdzięczna za pomoc albo jakies wskazówki.
pozdrawiam
KArolina

Samochód jest na cele prywatne, czy DG?

Samochód jest do celów prywatnych

Wobec nieskutecznych działań Gwaranta (po przeczytaniu Pradnika) złóż sprzedawcy reklamacje z tytułu niezgodności samochodu (towat konsuemncki) z umową. Określ w rekllamacji na czym a niezgodność polega (chodzi o wady) i zażądaj doprowadzenia pojazdu do stanu zgodnego z umową poprzez nieodpłatną naprawę - zaznacz, że oczekujesz skutecznej naprawy.

http://forumprawne.org/prawa-konsumenta/57401-poradnik-konsumenta-przeczytaj.html

Dziękuję bardzo za pomoc :)
Idę na rozmowę w przyszłym tygodniu, muszę łyknąć coś na uspokojenie, bo ich tam wszystkich rozszarpę.. grrryyy :/

Pozdrawiam

Witam.
W roku sierpniu 2014 roku została zainstalowana instalacja gazowa w firmie ELPIGAZ instalacja nie chodzi tak jak powinna czyli 2 razy musiałem pojechać na regulacje gazu i i trzy razy został wymieniony reduktor czy mam prawo za żądać zwrotu gotówki 3tys zł za instalacje która nie chodzi prawidłowo na instalacji przejechałem dopiero 13tys km a pięć razy musiałem odstawić samochód do nieudolnej naprawy bardzo prosze o pomoc

Powrót