dsaw01
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 194
Witam.
Niedawno pytałem o tą gwarancje.
Oddałem z tytułu rękojmi laptopa sklepu bo tu ktoś wspominał że rękojmi jest zawsze lepsza od zwykłej gwarancji. Ok.
Po 28 dniach dostałem go z powrotem niby z naprawioną usterką.
Okazuję się że teraz ta naprawiona klawiatura robi zwarcie.
Tu jest opis.
BSOD'y są możliwe przy zwarciu klawiatury w przypadku laptopa i najpewniej pojawiają się okazyjnie, dlatego zalecam działać szybko, upewnić się ze usterka została właściwie rozpoznana, najprościej zrobić test i podłączyć zewnętrzną klawiaturę, po czym wysłać sprzęt na serwis, zwlekanie może się w skrajnym wypadku skończyć nawet zwarciem po stronie układu KBC co sprawi że cała płyta główna będzie trupem.
Oni właśnie naprawiali mi klawiaturę fachowcy nawet nie sprawdzili.
Dla mnie to już zaczyna być meczące laptopa mam 6 miesięcy używam go od 3 miesięcy a już leci 2x do naprawy.
To już nie ma sensu.
Czy mogę teraz w prost żądać wymiany na nowy? i muszą się zgodzić?
Nie chce żeby już fachowcy mi go naprawiali 2x raz.
Po części jest moje Źródło utrzymania i nie może być co 2 dni w serwisie.
Niedawno pytałem o tą gwarancje.
Oddałem z tytułu rękojmi laptopa sklepu bo tu ktoś wspominał że rękojmi jest zawsze lepsza od zwykłej gwarancji. Ok.
Po 28 dniach dostałem go z powrotem niby z naprawioną usterką.
Okazuję się że teraz ta naprawiona klawiatura robi zwarcie.
Tu jest opis.
BSOD'y są możliwe przy zwarciu klawiatury w przypadku laptopa i najpewniej pojawiają się okazyjnie, dlatego zalecam działać szybko, upewnić się ze usterka została właściwie rozpoznana, najprościej zrobić test i podłączyć zewnętrzną klawiaturę, po czym wysłać sprzęt na serwis, zwlekanie może się w skrajnym wypadku skończyć nawet zwarciem po stronie układu KBC co sprawi że cała płyta główna będzie trupem.
Oni właśnie naprawiali mi klawiaturę fachowcy nawet nie sprawdzili.
Dla mnie to już zaczyna być meczące laptopa mam 6 miesięcy używam go od 3 miesięcy a już leci 2x do naprawy.
To już nie ma sensu.
Czy mogę teraz w prost żądać wymiany na nowy? i muszą się zgodzić?
Nie chce żeby już fachowcy mi go naprawiali 2x raz.
Po części jest moje Źródło utrzymania i nie może być co 2 dni w serwisie.
Ostatnia edycja: