REKLAMACJA zwrot gotówki za część zestawu?

• Autor wątku Autor wątku jot.ce
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jot.ce

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

Mam problem - zamówiłam na aukcji allegro etui na telefon i szkło hartowane - obie rzeczy na jednej aukcji pt. 300 WZORÓW Etui FOTO CASE + SZKŁO HTC DESIRE 825. Szkło nakleiłam,a po 3 tygodniach nadruk z etui zaczął się odklejać, a nie powinien. Sprzedawca zapewnia, że jakość nadruku jest najwyższa. Wysłałam zgłoszenie reklamacyjne z żądaniem zwrotu gotówki ponieważ wymiana nie rozwiąże problemu skoro mają słabe nadruki to i tak zejdzie, po czym dostałam odpowiedź:Witam, czy będzie odsyłac Pani szkło hartowane? W przypadku zwrotu bez odsyłki zwrócimy jedynie koszt etui.
I tu moje pytanie:
na jakiej podstawie sprzedawca określi ile kosztowało samo szkło a ile etui skoro sprzedawane są w zestawie? Na aukcji napisane jest, że gratis dodawane jest szkło. Co mam w tej sytuacji zrobić? Proszę o szybką poradę, z góry dziękuję.

Sprzedawca ma w ofercie szkło do tego modelu w cenie 9.90. Czy może on zatem odliczyć tą kwotę oddawanych pieniędzy od całości, w przypadku kiedy w aukcji, z której korzystałam jest ona dodawana jako gratis? Czy sprzedawca zwraca również koszty wysyłki?

Powrót