N
nodata
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Witam, dnia 25.10.2014 roku kupiłam kozaki zimowe w CCC. 28.12.2014 roku złożyłam reklamacje z powodu odklejenia podeszwy w śródstopiu w prawym bucie. W uwagach wpisane zostało zdarte obcasy w prawym i lewym bucie (z tym się zgodzę, szybko niszczę fleki w butach). Zażądałam wymiany lub zwrot gotówki. Buty zostały naprawione (sklejone) i oddane mi. Nosiłam buty i w międzyczasie wymieniłam fleki. Dnia 13.02.2015 roku doszło ponownego rozklejenia i rozwarstwienia przy podeszwie tym razem w obu butach. Tym razem ostatecznie zażądałam zwrotu pieniędzy. Reklamacje złożyłam dnia 17.02.2015. Reklamacja została uznana jako bezzasadna. W opisie zostało napisane: Uszkodzenie powstało w wyniku świadomego użytkowania obuwia, pomimo powstałych pierwszych ich oznak. Uszkodzenia są w miejscach bardzo widocznych i łatwych do zauważenia, więc powinno to być zgłoszone w początkowej fazie. Nie zgłoszenie takiej wady i dalsze użytkowanie doprowadza do zwiększenia tych uszkodzeń. Dzisiaj byłam po odbiór tej decyzji, zostałam poinformowana o odwołaniu się od decyzji, co chce też zrobić. Co najlepiej napisać w takim odwołaniu i czy jest szansa na zwrot pieniędzy? Dodam tylko, że buty nie zostały mi oddane. Zostałam bez pieniędzy, butów z nieuznaną decyzją reklamacyjną.