Reklamacja

• Autor wątku Autor wątku grubaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grubaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Przedstawię swój problem. W maju 2014 roku podpisałam umowę z Play-em na internet i zakup modemu, jednak w listopadzie ów modem przestał działać. 14.11.2014 złożyłam reklamację w salonie, dostałam urządzenie zastępcze, jednak gorszej jakości niż moje. Czekałam miesiąc i nic. Żadnego kontaktu, żadnych wiadomości. Dopiero po mojej interwencji 18 grudnia w salonie dowiedziałam się, że modem jest nie do naprawienia i zostanie odesłany do wymiany. Czekałam cierpliwie do maja 2015. Pojechałam znów do salonu ( w międzyczasie się przeprowadziłam, teraz wizyta w tym salonie to dla mnie wyprawa na pół dnia). Na miejscu dowiedziałam się,że pani,Która zajmowała się moją sprawą już tu nie pracuje,a oni myśleli, że swoje sprawy pokończyła. Nowy kierownik obiecał to wyjaśnić i zadzwonić jeszcze tego samego dnia. Oczywiście nie zadzwonił, więc na drugi dzień pojechałam tam znowu. Ponoć okazało się,że modem jednak można naprawić i trafi do serwisu. Złożyłam oficjalną skargę na działanie salonu. To było 6.5.2015. Zaraz po tym odebrałam telefon z sieci, że sprawa wymaga dodatkowych wyjaśnień i na tym się skończyło. Jest połowa lipca, a ja zostałam z modemem, który gubi zasięg, rwie połączenia. Byłam z tym u rzecznika praw konsumenta, niestety dowiedziałam się,że z racji tego iż umowę podpisałam jeszcze mając firmę, to oni nie mogą mi pomóc. o mogę z tym zrobić? Będę wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedź. Pozdrawiam

grubaa napisał:
Będę wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedź.

W zasadzie niestety niewiele.

Albo prawnik albo opisz problem na forum PLAY'a... zwykle pomagają.

Powrót