Reklamacja

• Autor wątku Autor wątku tomaszbial
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomaszbial

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam,
reklamowałem buty w firmie Citysport, reklamację odrzucili, napisałem odwołanie zgodnie z wzorem z forum, napisali że chcą ją rozpatrzyć jeszcze raz i dzisiaj dostałem smsa, że reklamację odrzucają pismo dojedzie pewnie jutro.
W odwołaniu pisałem, że w razie odrzucenia proszę o zgodę na rozpatrzenie sprawy przez stały polubowny sąd konsumencki. Jak oni mają wyrazić zgodę ? Jak to wygląda ? Jakie podjąć następne kroki ?

Proszę o rozjaśnienie mi trochę tego, ewentualnie napisaniu co warto co trzeba zrobić;)

Tylko ze pozew cywilny kosztuje z tego co wiem, a to sa buty za 180pln także słabo to widze. Sprobuje z tym konsumenckim

Moje kosztowały 200zł i tak sprawa poleciała do SR.

Zaczynam się godzić z tym ze ta bitwę niestety przegram, ale mam pomysł jak się odegrać.

Co jakbym zamawiał codziennie rzeczy z tej popieprzonej firmy za pobraniem i bym ich nie odbierał. Powiedzmy żeby koszta przesyłki wyniosły do 5krotności wartości butów.
Była by to moja cicha zemsta, ale czy złamałbym w jakiś sposób prawo? Przecież oni godząc się na wysyłki za pobraniem biorą na siebie ryzyko a ja mam prawo się rozmyślić.:evil:

Jest wątek na forum w którym ktoś pisze, że za takie coś sprzedawcy pozywają "pacjenta".

Poszukaj.

tak czytałem, ale tam sprawa była rozpatrywana trochę pod innym kątem.
Założyłem inny temat tam zawarłem kilka "ale", zobaczymy może ktoś coś wie na ten temat.

Powrót