Zaczęło się od reklamacji z tytułu rękojmi , sprzęt został wymieniony na nowy ale został odebrany z wielką łaską oraz oczekiwanie na nowy trwało kilka tygodni . Kolejna reklamacja z tytułu rękojmi z identycznego powodu została początkowo całkowicie zignorowana , odpowiedź przyszła po o wiele dłuższym czasie niż to przewiduje ustawodawca a mimo to odesłano mnie do serwisu nie uznając reklamacji z tytułu rękojmi . W konsekwencji nie uznania reklamacji z tytułu rękojmi sprawa zakończyła się oświadczeniem producenta o niemożliwości usunięcia wady produktu i rozwiązaniu reklamacji drogą handlową czyli krótko pisząc sklep dostaje produkt reklamowany i zwraca kasę klientowi . Niestety kolejne wielkie łaski w odbiorze produktu z tłumaczeniem że nie muszą odbierać i trzeba dostarczyć . Produkt dostarczyłem i czekam na zwrot kasy od 27 grudnia 2018 co jest mam wrażenie niezgodne z regulaminem sklepu ale również z prawem . Sprawa parę dni temu trafiła do Rzecznika Praw Konsumenta bo nie tylko jestem pozbawiony ja i moje dzieci możliwości oglądania telewizji do dnia dzisiejszego to jeszcze sklep nie odbiera żadnej korespondencji pocztowej ani e-maili .
Dostałem dziś taką oto odpowiedź od sklepu którą cytuję .
Czekam na info z hurtowni a dodatkowo, Państwa sprzęt był wysłany do hurtowni do Przemyśla
Dostałem też nr telefonów żebym sobie dzwonił do hurtowni
a na koniec ostatnia boba informacyjna : do 21 włącznie przebywam na urlopie
Dziś mija 31 dzień bez TV
Proszę o opinię i radę co robić i czy sklep działa w zgodzie z prawem .
Z góry dziękuję