M
Monsieur Zaccone
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Dzień dobry. Blisko miesiąc temu, bo 15 grudnia 2020 roku, dokonałem reklamacji swej stacji multimedialnej (radio z systemem android) z powodu usterki ekranu.
Od tamtej pory nie otrzymałem żadnej odpowiedzi od serwisu, który zajmuje się tego typu urządzeniami.
Kontaktowałem się mailowo z BOK tegoż sklepu i obiecali, że odpowiedź nadejdzie 11.01., jednakże nic takiego nie miało miejsca.
Sugerując się literą prawa, reklamacja została uznana z powodu braku odpowiedzi w ciągu 14 dni, jednakże w weekend zwróciłem uwagę, iż w swej reklamacji zupełnie zapomniałem o podaniu formy rekompensaty. Moja wina. Składałem w przeszłości reklamacje i uwzględniałem tę kwestię.
Czy złożona przeze mnie reklamacja musi być koniecznie rozpatrzona?
Jeśli nie, to co sugerują Państwo aktualnie począć w tej sprawie?
Pozdrawiam.
Od tamtej pory nie otrzymałem żadnej odpowiedzi od serwisu, który zajmuje się tego typu urządzeniami.
Kontaktowałem się mailowo z BOK tegoż sklepu i obiecali, że odpowiedź nadejdzie 11.01., jednakże nic takiego nie miało miejsca.
Sugerując się literą prawa, reklamacja została uznana z powodu braku odpowiedzi w ciągu 14 dni, jednakże w weekend zwróciłem uwagę, iż w swej reklamacji zupełnie zapomniałem o podaniu formy rekompensaty. Moja wina. Składałem w przeszłości reklamacje i uwzględniałem tę kwestię.
Czy złożona przeze mnie reklamacja musi być koniecznie rozpatrzona?
Jeśli nie, to co sugerują Państwo aktualnie począć w tej sprawie?
Pozdrawiam.