Reklamacja

• Autor wątku Autor wątku roronorazorro
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

roronorazorro

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dzień dobry,

Mam pytanie, walczę z ubezpieczalnią o odszkodowanie z tytułu OC sprawcy wypadku, po tym jak zostałem potraktowany przez TU, moje oburzenie doszło do granicy, wysłałem kilkanaście pism reklamacyjnych z wszystkimi zażaleniami. Dostałem odpowiedź że „”Dochodzenie roszczeń przed TU uważamy za zakończone”. Czy to można uznać za odpowiedź do każdego pisma wysłanego w innym dniu? Czy prawo stoi po mojej stronie i mogę dochodzić swoich praw jako brak odpowiedzi na pismo z dnia XX w przeciągu 30 dni? Czy tym emailem oni załatwili sprawę?

Poprosiłbym o pełniejszy obraz sytuacji.
Na jakiej podstawie TU odrzuciło reklamację? Czego dotyczyła reklamacja? Odszkodowania? Nic mi to nie mówi.

Jeśli wszelkie odwołania, zażalenia i legalna droga poprzez TU zawiodła, pozostają 2 opcje:
1. Kancelaria odszkodowawcza.
2. Prawnik.

Przy czym należy pamiętać, że kancelaria odszkodowawcza nie może reprezentować klienta przed sądem i koniec końców i tak i tak trzeba zatrudnić prawnika.

W większości przypadków, jeśli sprawa nie idzie o kolosalne odszkodowanie, i kwestia jego przyznania jest w miarę przejrzysta, jasna, klarowna TU pójdzie na ugodę.

Żeby się ostro bić musieliby być na 100% pewni, że sąd odrzuci roszczenie, albo roszczenie musiałoby być ogromne

Powrót