S
Samsung1987
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam, mam pewien problem a mianowicie montowałem klientowi klimatyzacje, od początku klient wydawał mi się dziwny, jednakże postanowiłem mu zaufać. Na początku chciał wpłacić 1000zl zaliczki, zamiast 30%, umówiona data wykonania miała być do 20, jednakże 20 stwierdził ze chciałby inna podstawę klimatyzacji, przez co data przesunęła się do 25, a 24 wyjeżdżał do Niemiec wiec stwierdził ze on zapłaci mi cześć a resztę jak wroci w styczniu z Niemiec, na co się nie zgodziłem. Po zakończeniu montażu ja oraz klient zauważyłem na górnej części obudowy klimatyzacji (dzień po rozpoczęciu montażu klient przenosił ja do pokoju obok wtedy mogło powstać uszkodzenie, nie wykluczam również ze powstało celowo lub z mojej winy lub podczas transportu) aczkolwiek nie posiadałem żadnej dokumentacji zdjęciowej z początkowego etapu montażu więc przyjąłem reklamacje oraz ewentualne koszta na siebie i zobowiązałem się wadę usunąć lub wymienić jednostkę wewnętrzna na nowa, jednakże uznał ze nie ureguluje płatności dopóki wada nie zostanie usunięta (lub wpłaci 2000zl mniej). Wszystko wpisalem w protokole końcowym, czy klient musi uregulować całość płatności? Ponieważ chciałbym uzyskać pełna wartość faktury oraz wadę bezzwłocznie usunąć, aczkolwiek obawiam się za usunięciu tej wady się nie zakończy. Wczoraj minął termin płatności, co w tej sytuacji robić?