Reklamaja - telewizor uszkodzony

• Autor wątku Autor wątku maniek911
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maniek911

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam

Kupiłem w poniedziałek przez internet telewizor który był dziś do odbioru w markecie media ekspert bo przez ich stronę zamawiałem.

Opisze sytuację. Sklep był czynny do 20 klika minut przed zamknięciem odebrałem przesyłkę otrzymałem pudełko fakturę i do widzenia.

Po dojechaniu do domu po otworzeniu pudełka doznałem szoku ponieważ matryca jest w dwóch miejscach uszkodzona ewidentnie widać jak jest uderzona. Po obejrzeniu pudełka widać na nim napis FRONT i widać ślady przygiętego kartonu.

Jutro z rana jadę do sklepu i jak mam w tej sytuacji zareagować nigdy nie miałem takiej przygody ale błąd podstawowy zrobiłem że przesyłkę nie rozpakowałem przy nich ale już zamykali. Ewidentnie widać że tv uszkodził się w transporcie.

pech, na przyszłość sprawdzaj towar w sklepie, teraz masz drogą nauczkę.

Czyli na 100% odrzuca moja reklamacje ??

maniek911 napisał:
Jutro z rana jadę do sklepu i jak mam w tej sytuacji zareagować nigdy nie miałem takiej przygody ale błąd podstawowy zrobiłem że przesyłkę nie rozpakowałem przy nich ale już zamykali. Ewidentnie widać że tv uszkodził się w transporcie.

Generalnie stoisz na przegranej pozycji. Jak sklep nie wykaże się dobrą wolą to leżysz. Miałem tak z uszkodzoną płytą szklaną od kuchenki zakupioną w RTV EURO AGD; poległem.

Powrót