Y
yorn
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam.jestem właścicielem firmy zajmującej sie wyrobami z drewna zarejestrowanej w Wielkiej Brytanii.Dziś otrzymałem pismo z firmy X z siedzibą w polsce w którym właściciel firmy x poinformował mnie iż jeden z produktów które wykonuje jest jego autorstwa i nakazał mi zaprzestania wykonywania tego produktu moja wersja tego produktu nie jest identyczną kopią firmy x .dodam ze na stronach internetowych typu ebay,allegro można znaleźć dużo podobnych tego typu wyrobów.moja firma została zarejestrowana kilka miesięcy wcześniej niż firma X.Na stronie internetowej firmy X znajduje sie informacja o zastrzeżonych prawach autorskich aczkolwiek nie dostałem żadnego pisma które by potwierdzało ze firma X posiada pełne prawo autorskie prawo do tego wzoru.Firma ta nakazała mi usunięcie wszystkich zdjęć z mojej strony internetowe które zawierają ten produkt strasząc mnie postępowaniem sądowym.Czy moze ktoś doradzić co w takiej sytuacji ??Zaznaczam ze chciałbym odpowiedzieć na list i poprosić firmę x o przedstawienie dokumentu potwierdzającego prawa autorskie.Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam