K
Killer1985
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 105
Witam
Sprzedałem laptopa na allegro po czym po 2 tygodniach kupująca zgłasza iz on się przegrzewa i wiesza.
W 3 tygodniu sprzęt oddaje do serwisu gdzie serwis stwierdza aby wymienić płytę główną ale o opisanych problemach nie wspomina
Dziś dostałem komentarz
Spór
Moja odp.
Korzystałem na codzień z zintegrowanej grafiki
Przed wysyłka włączyłem dedykowaną kartę aby sprawdzić czy wszystko działa
Nagrałem filmik n którym widać że laptop działa bez problemu
Chciałem załatwić sprawę poprzez rękojmię i napisałem o zwrocie laptopa do mnie aby ocenić czy reklamacja jest zasadna i jakby była pieniądze bym oddał niezwłocznie
Dziś mija miesiąc i laptopa nie otrzymałem a sprawa rzekomo wylądowała na policji
Jestem uczciwym sprzedającym i to jest mój 1 negatyw po 5 latach
98.9% Pozytywnych komentarzy
349 od 181 osób
Typ Ostatnie
7 dni Ostatnie
30 dni Wszystkie Kupił/Sprzedał
Pozytywne 6 22 349 220 / 129
Neutralne 0 0 2 2 / 0
Negatywne 0 0 0 0 / 0
Średnia z 80 ocen sprzedaży
Zgodność przedmiotu z opisem
5.0
Kontakt ze Sprzedającym
5.0
Czas realizacji zamówienia
5.0
Koszt wysyłki
5.0
Użytkownik od: 17.03.2011, 12:14:33
Ostatnio logował się: 07.04.2015, 08:55:08
Z mojej strony wygląda to na próbę wyłudzenia pieniędzy bo kupująca niechce odesłać laptopa bym ocenił sam czy faktycznie coś jest nie tak
Pozdrawiam
Sprzedałem laptopa na allegro po czym po 2 tygodniach kupująca zgłasza iz on się przegrzewa i wiesza.
W 3 tygodniu sprzęt oddaje do serwisu gdzie serwis stwierdza aby wymienić płytę główną ale o opisanych problemach nie wspomina
Dziś dostałem komentarz
Burak, cham i prostak i piszę to z pełna odpowiedzialnością. Wystawił sprzęt uszkodzony i stara się grać cwaniaka. Sprawa poszła na policję ale oczywiście powiedzieli że to potrwa wiec czekam. Jeżeli ktoś ma zamiar coś kupić..zastanówcie się.
Spór
Witam, zakupiłam towar u tego Pana. Pytałam przed zakupem czy z kartą graficzna jest wszystko w porządku i dostałam taką gwarancję ale oczywiście nie pokryło się to z prawdą i czuje się oszukana. Laptop poszedł do serwisu w celu postawienia diagnozy co potwierdziło uszkodzenie karty graficznej. Teraz są głupie komentarze jak u jakiegoś 15 latka. Sprawą na pewno zajmie się policja jeżeli nie dojdziemy do ugody natomiast w świetle prawa wiem że mogę żądać usunięcia usterki/ pomniejszenia kosztów pokrytych ze środków sprzedającego. Chciałabym żeby Allegro ustosunkowało się do tego sporu i jednocześnie proszę o zawieszenie konta ponieważ jest to przykład kolejnego oszusta.
Moja odp.
Laptop był wystawiony w ramach licytacji,sprawny,nie przegrzewał się,działał jak należy2015-03-24 21:41:13
Witam Laptop w momencie wysyłania był sprawny-posiadam odpowiednie filmy nagrane przed wysyłką laptopa na których widać że wszystko działa i laptop się nie wyłącza ani nie resetuje Kupujący dopiero po 3 tygodniach zgłasza usterki a nie niezwłocznie po otrzymaniu przesyłki wiec występuje podejrzenie uszkodzenia laptopa przez kupującego Niemniej jednak oddanie karty do serwisu jest naruszeniem prawa Klient miał prawo oddać do sprawdzenia, ale żeby nie budziło to wszelkich wątpliwości powinien to być albo serwis producenta, albo autoryzowany serwis, albo zarejestrowany rzeczoznawca. Taka opinia nie budzi wątpliwości. Każda inna budzi. Po otrzymaniu laptopa i zdiagnozowaniu czy faktycznie usterka występuje podejmę następne kroki zmierzające do wyjaśnienia sprawy
Korzystałem na codzień z zintegrowanej grafiki
Przed wysyłka włączyłem dedykowaną kartę aby sprawdzić czy wszystko działa
Nagrałem filmik n którym widać że laptop działa bez problemu
Chciałem załatwić sprawę poprzez rękojmię i napisałem o zwrocie laptopa do mnie aby ocenić czy reklamacja jest zasadna i jakby była pieniądze bym oddał niezwłocznie
Dziś mija miesiąc i laptopa nie otrzymałem a sprawa rzekomo wylądowała na policji
Jestem uczciwym sprzedającym i to jest mój 1 negatyw po 5 latach
98.9% Pozytywnych komentarzy
349 od 181 osób
Typ Ostatnie
7 dni Ostatnie
30 dni Wszystkie Kupił/Sprzedał
Pozytywne 6 22 349 220 / 129
Neutralne 0 0 2 2 / 0
Negatywne 0 0 0 0 / 0
Średnia z 80 ocen sprzedaży
Zgodność przedmiotu z opisem
5.0
Kontakt ze Sprzedającym
5.0
Czas realizacji zamówienia
5.0
Koszt wysyłki
5.0
Użytkownik od: 17.03.2011, 12:14:33
Ostatnio logował się: 07.04.2015, 08:55:08
Z mojej strony wygląda to na próbę wyłudzenia pieniędzy bo kupująca niechce odesłać laptopa bym ocenił sam czy faktycznie coś jest nie tak
Pozdrawiam