Witam,
W czerwcu 2015 roku przy podpisywaniu umowy kupiłam telefon. We wrześniu 2016 r. zaczęłam mieć problemy z telefonem. Na początku jak ktoś do mnie dzwonił to dopiero po trzecim sygnale przychodziło mi połączenie. Później było coraz gorzej, bo ktoś do mnie bardzo długo dzwonił i jak już się rozłączył to dopiero mój tel reagował. Później nawet nie miałam nieodebranych połączeń. Rodzina i znajomi mieli do mnie pretensje, że nie odbieram telefonów i nie oddzwaniam, a ja nawet nie wiedziałam, że ktoś do mnie dzwonił (u nich sygnał był, ale mój tel w ogóle nie reagował). Dopiero jak wchodziłam w spis połączeń widziała, że jest nieodebrane połączenie. W związku z tym oddałam tel do serwisu z tytułu gwarancji. Po 2 tygodniach odebrałam telefon. Początkowo było wszystko ok, jednak po 3 miesiącach problem ponownie powrócił. Zaczęły występować dokładnie takie same problemy, więc kolejny raz oddałam tel z tytułu gwarancji. Po naprawie wszystko było ok przez 2-3 tygodnie i teraz znowu problem powrócił. Dodatkowo teraz nie wszystkie smsy do mnie nie dochodzą (są to sporadyczne sytuacje, ale są). Nie jest to wina karty, ponieważ kiedy tel był w serwisie nie miałam takich problemów. Dodatkowo po drugiej naprawie jak sprawdzałam czy tel działa poprawnie to połączenie przychodziło do mnie po 2 sygnale, a na starym tel bez problemu (ktoś nawet nie usłyszał sygnału, a mój tel już dzwonił).
Chciałabym wymiany tel na nowy, ponieważ nie spełnia on swojej funkcji, jednak w karcie gwarancyjnej mam zapis, że mogę żądać wymiany tel na nowy, jeżeli w czasie gwarancji dokonano trzech napraw wymagających wymiany podzespołów, a produkt dalej wykazuje wady.
Niestety oba opisy napraw brzmią tak samo: "czyszczenie złącza systemowego, aktualizacja oprogramowania. W trakcie badania telefonu po naprawie nie stwierdzono nieprawidłowości..."
Czy mogę teraz skorzystać z tytułu rękojmi? Jeżeli tak, to czy dopiero po trzeciej naprawie z tytułu rękojmi będę mogła żądać wymiany towaru na nowy? Czy te dwie poprzednie naprawy z tytułu gwarancji będą miały jakieś znaczenie i po trzeciej naprawie (dwie pierwsze z tytułu gwarancji, trzecie naprawa z tytułu rękojmi) mogłabym domagać się wymiany na nowy, wolny od wad telefon?
Z góry dziękuję za odpowiedź.