D
D3xt3r
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 19
Witam. 23 dni temu składałem reklamację w związku z rękojmią w sprawie zakupionych butów. Jako sposób kontaktu podałem nr telefonu oraz adres e-mail. Skontaktowano się ze mną telefonicznie dopiero dzisiaj i poinformowano, że reklamacja nie została przyjęta. Ustawowy termin 14 dni minął już dawno. Czy w związku z tym muszą uznać tą reklamację? Nadmienię, że próbowano się ze mną skontaktować telefonicznie 14-go dnia, jednak bezskutecznie, ponieważ przez kilka dni nie miałem przy sobie telefonu (wyjazd na święta). O próbie kontaktu dowiedziałem się dopiero po kilku dniach. Przez cały ten czas sprawdzałem codziennie pocztę mailową, żeby zobaczyć czy otrzymałem jakąś odpowiedź. Niestety żadnej informacji nie otrzymałem.
Art 61 k.c. mówi: Oświadczenie woli, które ma być złożone innej osobie, jest złożone z chwilą, gdy doszło do niej w taki sposób, że mogła zapoznać się z jego treścią.
Czy w związku z tym można uznać nieudaną próbę kontaktu telefonicznego za "możliwość zapoznania się z treścią"?
Art 61 k.c. mówi: Oświadczenie woli, które ma być złożone innej osobie, jest złożone z chwilą, gdy doszło do niej w taki sposób, że mogła zapoznać się z jego treścią.
Czy w związku z tym można uznać nieudaną próbę kontaktu telefonicznego za "możliwość zapoznania się z treścią"?