rękojmia na chorego psa

• Autor wątku Autor wątku agnieszkap28
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agnieszkap28

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
W sierpniu zakupiłam 8 tyg szczeniaka rasy golden na umowę kupna sprzedazy. Początkiem roku pojawiła się kulawizna i prześwietlenie wykazło dysplazję stawu biodrowego. Psa zoperowałam. Zadzwoniłam do hodowcy że ządam od niego zwrotu kosztów lecznia ponieważ sprzedał mi chorego psa. Hodowca zaproponował rozwiązanie umowy i zwrot kwoty jaką zapłaciłam za psa. Kwota ta nie pokrywa kosztów leczenia obecnych i prawdopodobnie potrzebna będzie operacja drugiego stawu. Czy wkaczając na drogę sądową jestem w stanie uzyskać większą kwotę niż zapłaciłam za psa????

A kto ci kazal go leczyc na wlasna reke? To juz twoja wlasna inicjatywa.
Jak sie popsuje jakis sprzet to tez nie biegniesz go naprawiac tylko reklamujesz u sprzedawcy.

czyli jak zoperowałam psa bez uzgodnienia z hodowcą nie uzyskam od hodowcy zwrotu kosztów????

czy ktoś może mi doradzić co teraz mogę zrobić??

A ten pies to z jakiej hodowli był ? Bo goldeny z prawdziwych hodowli nie powinny mieć tego schorzenia Badania sa obligatoryjne dla rodziców a to choroba dziedziczna

pies jest z metryką z hodowli. zakupiony na umowę kupna sprzedazy.

Z jakiej hodowli Zrzeszonej w jakim związku ?

Ospr Kennel CLub

Myślę ze szkoda kasy na sady, albo skorzystasz z propozycji "hodowcy" albo poniesiesz dalsze koszty i będziesz cieszyć się zwierzakiem

Zastanawiam się nad sądem, właśnie. Ale boję się czy wygram.Bo jeśli nie to wiadomo kolejne koszty.

Ja w zeszłym roku nabyłem roczna suczkę /za cenę gadżetów które z nią przyjechały i koszt przejazdu 500 km w jedna stronę / Duży Szwajcarski Pies Pasterski od osoby która nabyła ja z "hodowli " zrzeszonej w tym samym związku. Doktor postawił podobna diagnozę /o tym dowiedziałem się z książeczki zdrowia/ Suka jest u mnie już 7 miesięcy i wszystkie dolegliwości zniknęły bez ingerenci doktorów Miałem szczęście a pewny byłem że będą kłopoty i będą koszty . Ciesz się psiakiem i nie licz kosztów one są tego warte bardziej niż te zdrowe

Wiem, kocham mojego nad życie.

Życzę duzo wspaniałych lat z pupilem

dziękuję. Oby tak było.

Powrót