M
monako22
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Dzień dobry, prowadzę JDG i sprzedałem klientowi smartfona (klient to również JDG). Po kilku miesiącach otrzymałem wiadomość, że w telefonie zaczęło coś "latać". Sprawdziłem i rzeczywiście w telefonie jest tak jakby poluzowany element który słychać przy potrząsaniu telefonem. Skontaktowałem się z producentem, ale odmówił naprawy twierdząc że jest to dźwięk jednego z obiektywów aparatu i jest to całkowicie normalne oraz nie wpływa na sprawność telefonu. Rzeczywiście nie zauważyłem żeby aparat miał jakiekolwiek wady. Jedyna rzecz to której można się przyczepić to to że cykanie tego luźnego elementu słychać jak się gwałtownie ruszy telefonem przy nagrywaniu filmów. I jest to dość głośne.
Dziwne jest tylko to że ten element nie był poluzowany od samego początku tylko zaczął trzeszczeć po kilku miesiącach.
Przeszukałem fora internetowe i okazało się że ten problem jest bardzo powszechny wśród użytkowników tego modelu smartfona.
Klient naciska że chce wymiany albo naprawy telefonu.
Co w takiej sytuacji powinienem zrobić? Czy jest to wada która kwalifikuje się na rękojmię? Telefon jest warty dużo więc trochę średnio mi się widzi ogarniać to na własny koszt.
Dziwne jest tylko to że ten element nie był poluzowany od samego początku tylko zaczął trzeszczeć po kilku miesiącach.
Przeszukałem fora internetowe i okazało się że ten problem jest bardzo powszechny wśród użytkowników tego modelu smartfona.
Klient naciska że chce wymiany albo naprawy telefonu.
Co w takiej sytuacji powinienem zrobić? Czy jest to wada która kwalifikuje się na rękojmię? Telefon jest warty dużo więc trochę średnio mi się widzi ogarniać to na własny koszt.