Rękojmia w MediaExpert - odrzucenie bez ekspertyzy

• Autor wątku Autor wątku MaaTeeK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MaaTeeK

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Dzień Dobry, 24 lutego oddałem na rękojmię, z żądaniem zwrotu gotówki, zakupioną kartę graficzną, która nie działa. Niestety zwrócić już nie mogłem, bo minęło 14 dni od zamówienia, dlatego wybrałem rękojmię. W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź (ponieważ mija termin), że żądanie nie zostało uznane, bez żadnego powodu. Dodali tylko, że czekają na ekspertyzę techniczną od profesjonalnego serwisu. W skrócie brzmi to tak:
„oczekujemy na dostarczenie ekspertzy technicznej wykonanej przez profesjonalny serwis. W przypadku stwierdzenia niezgodności, bezpłatnie naprawimy sprzęt”. Poniżej jest informacja że w związku z tym sprzedawcą nie uwzględnia mojego żądania wymiany sprzętu lub zwrotu gotówki.

Nie za bardzo rozumiem powodu odrzucenia. Czy taka praktyka jest dozwolona?

To jest tekst na przetrzymanie towaru powyżej terminu 14 dniowego ustosunkowania się do reklamacji. Bo jak mogą naprawić sprzęt skoro reklamacja została odrzucona? Pozostaje Ci wezwać sklep do zwrotu Twojego towaru oraz późniejsza reklamacja z tytułu niezgodności z umową oraz dołączoną ekspertyzą biegłego, że sprzęt ma wady i wnosisz o zwrot poniesionych kosztów.

Ostatnia edycja:
Powrót