A
Arturart
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam szanownych Państwa serdecznie, mam pytanie odnośnie rękojmi dotyczącej pojazdu który nie posiada homologacji drogowej jest to tak zwany pojazd typu
sam) skonstruowany w większej części z własnoręcznie wykonanych elementów oraz zapożyczonych z innych pojazdów
Jest to mały pojazd użytkowy do prac w ogrodzie
Moje pytanie brzmi czy osoba która zakupiła taki pojazd może domagać się naprawy czy też zwrotu kwoty z tytułu rękojmi w przypadku wystąpienia awarii tego pojazdu.
A dokładniej awarii uległ układ przeniesienia napędu tak zwany: (most)
Możliwe że uszkodzenie to wynikło z niewłaściwego sposobu użytkowania tego pojazdu aczkolwiek nie mogę mieć takiej pewności może być to też wina-wada konstrukcyjna
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi na moje pytanie,liczę na fachowe informacje z Poważaniem Artur
Jest to mały pojazd użytkowy do prac w ogrodzie
Moje pytanie brzmi czy osoba która zakupiła taki pojazd może domagać się naprawy czy też zwrotu kwoty z tytułu rękojmi w przypadku wystąpienia awarii tego pojazdu.
A dokładniej awarii uległ układ przeniesienia napędu tak zwany: (most)
Możliwe że uszkodzenie to wynikło z niewłaściwego sposobu użytkowania tego pojazdu aczkolwiek nie mogę mieć takiej pewności może być to też wina-wada konstrukcyjna
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi na moje pytanie,liczę na fachowe informacje z Poważaniem Artur