rękojmia/zwrot - sprzedawca osoba prywatna

• Autor wątku Autor wątku miodass
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

miodass

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam

Otoz sprzedalem plyte glowna na allegro.
Kupujacy po 2 dniach od otrzymania plyty twierdzi ze plyta nie dziala
(kreca sie wszytkie wiatraki ale nie widac nic na ekranie ) i do tego jeszcze napisal maila w ktorym opisal ze ukrecil lepek od surbki w mocowaniu do chlodzenia/radiatora przy procesorze i zalaczyl zdjecia ( co spowodowalo ze radiator nie byl dobrze przytwierdzony do procesora ).
W takim momencie nie wiem czy taka osoba umiala dobrze skrecic caly sprzet poprawnie...
Jako osoba prywatna / sprzedawca co w takim momencie moge zrobic ?
Allegro napisalo ze musze przyjac plyte w ramach renkojmi.
Plyta wrocila do mnie wraz z wkrecona srubka i ukreconym lebkiem w mocowaniu radiatora ...
Dodam ze plyta glowna jeszcze jest na gwarancji ale w innym kraju - dzwonilem do producenta w PL i dostalem informacje ze moge to reklamowac w kraju gdzie kupilem.

Z gory dziekuje za kazda podpowiedz.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
miodass napisał:
Z gory dziekuje za kazda podpowiedz
Nie rozumiem, to my mamy rozpatrzyć za Ciebie reklamację ?:)
Sam to musisz zrobić, uznać w całości, części, lub odrzucić.

hehe nie o to chodzi :)
Moze inaczej - Odrzucam ta reklamacje na podstawie takiej ze kupujacy nieumiejetnie obchodzil sie z plyta i dodam ze ukrecil to i tamto co moglo spowodowac uszkodzenie innych komponentow na plycie -ale nie wiem czy to jest wytarczajace w takim wypadku - czy musi byc w to zamieszany jakis serwis komputerowy ?
Chcialbym sie dowiedziec co dalej moze zrobic kupujacy i jak moge sie przed tym bronic ?

W sumie to wiele nie pomogłem :)
Bardziej pomocne będzie zapoznanie się z podobnymi wątkami których są pewnie tysiące :)

Powrót