Rekolekcje

• Autor wątku Autor wątku kuba12300
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kuba12300

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, jeżeli temat znajduje się w złym dziale proszę o przeniesienie.

W naszej szkole zaczęły się rekolekcje. Rano uczniowie idą na 3-4 godziny zwykłych zajęć lekcyjnych, a potem do kościoła. Nie uczęszczam na religię, więc wychowawczyni stwierdziła, że mam w tym czasie być w bibliotece. Stąd moje pytanie, jeżeli pójdę na obowiązkowe zajęcia, to muszę iść potem do biblioteki? Skoro nie uczęszczam na religię, to czy muszę pozostawać w szkole w czasie katolickich rekolekcji? Z góry dziękuję za odpowiedź.

a czy jak masz zwolnienie z WF to w czasie kiedy klasa ćwiczy masz być w szkole czy możesz iść do domu? podaj podstawę prawną w oparciu o przepisy szkolne...

jak odpowiesz sobie na to pytanie to będziesz miał jednocześnie odpowiedź na swój problem..:)

Mówimy chyba o wierze, a to trochę inna sytuacja. Bardziej mnie interesuje mnie, czy to, że jestem na lekcjach, a w czasie rekolekcji wracam do domu może zostać uznane za wagary. Przecież rekolekcje nie są obowiązkowe.

nie - mówimy o uczestnictwie w zajęciach... i ewentualnym zwolnieniu z zajęć....

wiara nie ma nic do tego...,

Uczestniczyłem w zajęciach lekcyjnych. Jedynie nie poszedłem do kościoła

Nie poszedłeś na zajęcia w kościele a szkoła zorganizowała Ci zajęcia w bibliotece.

Powrót