rekrutacja na nowy kierunek studiów

• Autor wątku Autor wątku sandra000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sandra000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, chchiałabym się dowiedzieć jak powinnam postąpic, tzn. "rzucając" obecne studia na uczelni w semestrze letnim, chciałabym zacząć nowy kierunek na tej samej uczelni w kolejnym semestrze, ale nie wiem czy pojsc do dziekanatu i sie wypisac, czy poczekac az sami mnie wypisza i w tym czasie sie rekrutowac na nowy kierunek. Mam dylemat ponieważ przysługuje mi stypendium socjalne i nie chciałabym go stracic w ostatnim miesiącu. Uczeszczałam na zajecia do maja jednak po wczesniejszym zastanowieniu postanowiłam juz nie przychodzic na uczelnie w czerwcu oraz nie przystepowac do sesji. Pierwszy semestr (zimowy ) mam zaliczony , wykorzytsałam 30 punktów ECTS , w drugim jezeli nie pojde do profesorów po żaden wpis do indeksu nie strace zadnych dodatkowych punktów? chodzi mi o to, ze chodziłam na wszystkie zajecia i mam juz niektore z nich zaliczone bez przystąpienia do sesji. Chciałbym wiedziec jak jest z tą rezygnacja, jakie papiery musze przyniesc i czy bede musiała płacic za wykorzystane punkty ECTS. Proszę o pomoc :)

Idź do dziekanatu i tam zapytaj, tam dostaniesz najlepszą odpowiedź. Chcesz się przenieść na inny kierunek/wydział, o ile dobrze zrozumiałem. To nie będzie nowa sytuacja dla Pań/Panów z dziekanatu.

Jeżeli właściwy dziekanat nie udzieli odpowiedzi, takie informacje powinny być zawarte w Regulaminie Studiów.
Ewentualnie, można udać się do Działu Kształcenia. Tam powinni udzielić odpowiedzi na wszystkie pytania nurtujące studenta.

Powrót