Rekrutacja na studia po skreśleniu z listy

• Autor wątku Autor wątku dromader12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dromader12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Cześć
Po 1. semestrze zostałem skreślony z listy studentów. Z powodu "braku postępów w nauce", nie chodziłem na zajęcia, kierunek mi się nie podobał. Teraz zarejestrowałem się na studia na tej samej uczelni, ale innym wydziale. Papierów nie odebrałem, w ogóle o tym nie myślałem, a list z uczelni nie mówił o obowiązku ich odebrania. Zawierał jedynie podstawę do skreślenia mnie z listy. Przyjąłem to jako zerwanie związków pomiędzy mną, a uczelnią. Co rozumuję jako brak obecnie jakichkolwiek obowiązków względem niej. Czy mogą wystąpić jakieś problemy podczas rekrutacji w związku z wyżej przedstawionymi okolicznościami? Chodzi o UJ
1. Ponowne przyjęcie na studia osoby, która została skreślona z listy studentów na pierwszym roku studiów, następuje na ogólnych zasadach obowiązujących przy rekrutacji na studia.
W regulaminie dotyczącym rekrutacji znalazłem jedynie ten punkt, który mnie dotyczy
Z góry dziękuję za pomoc

Czyli w skrócie obowiązują cię zasady tak samo jak osoby po maturze która składa swoją kandydaturę na uczelnie. Mogłeś zadzwonić do dziekanatu, albo się przejść jeśli masz blisko i byś bardzo szybko otrzymał odpowiedź. Tam na ten moment pracują ludzie, a nie roboty :)

Powrót