REKRUTACJA SW a wykroczenie w ruchu drogowym

• Autor wątku Autor wątku dolce170
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dolce170

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
W roku 2016 (luty) popełniłem wykroczenie - prowadziłem auto w stanie po spozyciu alkoholu (0,20 promila). Ukarano mnie grzywną w postaci 500 zł oraz środkiem karnym w psotaci zakazu prowadzenia pojazdów na okres 6 msc. Bezpośrednio po zakonczeniu zakazu prowadzenia pojazdów odzyskałem prawo jazdy.
Obecnie rekrutuję się do Służby Więziennej.
Jestem po studiach BN w szkole wojskowej.
Zostałem po złożeniu dokumentów, zaliczonym teście fizycznym i pozytywnej rozmowie kwalifikacyjnej skierowany na psychotesty oraz komisję lekarską.
PS: ubiegałem się o zaświadczenie o niekaralności i je otrzymałem, nie widnieję w Krajowym Rejestrze Karnym.
Czy rekrutacja przebiegnie prawidłowo i nie przeszkodzi to w zdobycu pracy w SW?
Czy popełnione wykroczenie dyskwalifikuje mnie ze zdobycia tejże pracy?
Czy mogłoby mi to blokować droge do pracy w SW/Policji/ SG bądź Wojsku? Zalezy mi na służbie jako funkcjonariusz SW.
Co o tym sądzicie?
Bardzo proszę o opinie.

Ostatnia edycja:
SW nie grzebie w KSIPie, a tam ta informacja figuruje. Masz być niekarany, a nie nieukarany. Uda się.

Pistollo, jeżeli jestes tego pewien w 100% to dziękuję Ci bardzo bo strasznie sie tym przejąłem a zostało mi w zasadzie postawić kropkę nad "i", tzn dokończyc obiegówke, w której 90% już jest na "ZDOLNY DO SŁUŻBY".
Mam nadzieję, że tak bedzie w końcu wykroczenie to nie skazanie prawomocnym wyrokiem za przestepstwo umyślne, bądź przestepstwo skarbowe.

Powrót