Religia w szkole

• Autor wątku Autor wątku mall1232
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mall1232

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, mam 19 lat i chodzę do ostatniej klasy technikum. Zawsze chodziłem na religię ale w 2 półroczu tej klasy postanowiłem zrezygnować. Wiem że nie potrzebuje żadnego oświadczenia o nie chodzeniu na religię, jeśli w 1 klasie rodzice nie pisali oświadczenia o chodzeniu na religię. Niestety nie pamiętam czy rodzice podpisywali coś takiego w 1 klasie czy nie i mam pytanie. Co jeśli takie oświadczenie o chodzeniu jest a ja go nie zmienię i na religię chodzić nie będę? Mogę przez to nie zdać ?

Witam, ja osobiście w technikum także dałem swojemu wychowawcy informacje podpisaną przez rodziców że rezygnuje z religii, ocena została mi przepisana z pierwszego semestru nie wiem jak to będzie w twoim przypadku, ale wydaje mi się że to chyba pójdzie w tym kierunku.

Religia nie jest przedmiotem obowiązkowym, możesz zrezygnować z niej w każdej chwili (musisz złożyć stosowne oświadczenie). Nie ma również takiej możliwości, aby z powodu rezygnacji nie uzyskać promocji. Na świadectwie w miejscu religia będzie wykreślona rubryka i tyle.

Powrót