renta po wypadku

• Autor wątku Autor wątku maciekp1905
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maciekp1905

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Sprawa wygląda następująco!
Mam 50 lat,posiadam 23 lata pracy po czym firma w której pracowałem upadła(2004),nie pracowałem przez 18 miesięcy(nie znalazłem pracy)następnie niestety uległem wypadkowi.Stwierdzono 2 grupę inwalidzka(oraz rentę) a po roku czasu kiedy stawiłem się na komisje stwierdzono 3 grupę inwalidzka.Mam 50 lat nie oszukujmy się pracy dla ludzi w moim wieku nie ma (do czego jeszcze przyczynia się teraz kryzys).Za 2 miesiące kończy mi się kuroniówka.Czy mam jakieś szanse i jak zawalczyć o przyznanie mi ponownie renty?? Proszę o jakąś rade!mam 3 dzieci,zona pracuje(ale nie zarabia kokosów jako nauczyciel),utrzymanie studiujących dzieci kosztuje! POMOCY!!!!!

Renty przyznawane są z tytułu niezdolności do pracy. Nie można ich się domagać jako zasiłków z pomocy społecznej dla osób bezrobotnych.

ale ja jestem nie zdolny moja ręka jest prawie nie władna a grupy 2 mi nie przyznali!nie chodzi o to ze chce kasę za darmo! ale po 23 latach pracy chyba należny mi się jakaś renta społeczna chociaż????//

RE: renta

mam 48 lat w tym 26 przepracowane. W ostatnim 10-leciu 4 lata składkowe. Niedawno otrzymałem orzeczenie lekarskie o częściowej o niezdolności do pracy. Czy mam prawo do renty?

Powrót